Marcel Ciolacu le promite fermierilor fonduri europene. Câte miliarde de euro au intrat în România în 2022

Marcel Ciolacu le promite fermierilor fonduri europene. Câte miliarde de euro au intrat în România în 2022
Marcel Ciolacu / Sursa FOTO: psd.ro
Publicat: 26/10/2022, 11:39

În mesajul său cu ocazia deschiderii târgului INDAGRA, cel mai mare de profil din țară, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în primele 9 luni ale acestui an în conturile României au intrat 2,57 miliarde de euro. Mai mult, liderul social-democraților le-a promis fermierilor că va încerca să direcţioneze spre agricultură toate fondurile europene disponibile.

Ciolacu i-a asigurat pe fermieri că, atâta vreme cât PSD va fi la guvernare, ei vor avea un sprijin în social-democrați.

Ciolacu laudă programul de guvernare al PSD

Liderul PSD afirmă că partidul pe care îl conduce „a pus în centrul programului său de guvernare politicile dedicate agriculturii şi dezvoltării rurale, sprijinirii fermierilor şi susţinerii producţiei româneşti”. „În viziunea noastră, sprijin pentru producţia românească a însemnat sprijin pentru investiţii, plăţi la timp pentru fermieri şi programe de susţinere pentru toate sectoarele din domeniul agriculturii”, a completat Marcel Ciolacu.

„Am alocat peste 500 de milioane de euro din bugetul naţional programelor de sprijin din toate sectoarele. Iar rezultatele se văd: în pofida unui an extrem de greu, marcat de războiul din Ucraina, de criza energetică şi de secetă, producţia la grâu este dublă faţă de necesarul de consum al României. Totodată, fructele şi legumele româneşti sunt mult mai prezente pe mesele românilor” – Marcel Ciolacu

Printre altele, președintele PSD i-a asigurat pe fermieri că, „atâta vreme cât vor fi la guvernare, cei de la PSD vor continua să-i susţină”.

Proiecte avute în vizor: irigații și alocarea de fonduri europene

Proiectele avute în vizor de PSD vizează dezvoltarea sistemului de irigații, dar și alocarea de cât mai multe fonduri europene sectorului agricol românesc.

„Ştim dificultăţile legate de costurile de producţie şi ştim că majorarea preţurilor la energie afectează toate ramurile agricole. Dar, prin parteneriatul pe care PSD îl are cu fermierii, ne-am propus tocmai depăşirea acestor obstacole. Vom continua investiţiile în sistemul de irigaţii şi în cel de creştere a precipitaţiilor, pentru a asigura securitatea alimentară şi în perioade dificile, secetoase, aşa cum, din păcate, am avut în acest an. Vrem să direcţionăm spre agricultură toate fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea afacerilor din agricultură”, a promis Marcel Ciolacu.

Vorbind despre bani, preşedintele PSD a arătat că în 2022 au intrat în conturile României peste 2,5 miliarde de euro. La acești bani „se vor adauga 1,3 miliarde euro reprezentând avansul la plăţile directe, plăţi care au început deja, din 16 octombrie. La această dată, deja au intrat aproape 800 milioane euro către 375.000 de fermieri”.

„Avem fermieri pricepuţi, avem tehnologie de ultimă generaţie, avem pământ roditor şi, foarte important, în sfârşit avem o strategie clară, coerentă, de dezvoltare a agriculturii pentru perioada 2023-2027. Mă bucur că miniştrii PSD ai Agriculturii au reuşit, alături de funcţionarii din minister şi de asociaţiile de fermieri, să transmită la Comisie varianta finală a Planului Naţional Strategic. Pe baza acestei strategii, cu obiective clare pentru dezvoltarea agriculturii, a industriei alimentare şi a satului românesc, vă asigur că cele 15,8 miliarde de euro vor fi folosite pentru a avea o agricultură sustenabilă, care foloseşte noile tehnologii disponibile şi cele mai performante imputuri. Totul, pentru a dezvolta acest sector de o importanţă strategică pentru România! ” – Marcel Ciolacu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului