Marcel Ciolacu, nou atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Tu când renunți la privilegiile tale plătite din bugetul UE, adică și din banii românilor?! Ipocritule!”

Marcel Ciolacu, nou atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Tu când renunți la privilegiile tale plătite din bugetul UE, adică și din banii românilor?! Ipocritule!”
Marcel Ciolacu / Sursa: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Publicat: 16/12/2021, 18:26

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, l-a atacat, joi, pe liderul Uniunii Salvați România (USR), Dacian Cioloș, pe care în numește „colecționar de rente și pensii speciale”, în contextul discuțiilor publice cu privire la privilegiile aleșilor.

Liderul social-democrat îl critică pe Dacian Cioloș, pe care îl numește „euro-special” și „ipocrit”. Marcel Ciolacu explică, într-un mesaj pe contul de Facebook, publicat joi după-amiază, că PSD a înghețat toate salariile demnitarilor și toate pensiile speciale și că tot PSD a desființat pensiile speciale ale parlamentarilor, „pentru că USR – deși a stat un an de guvernare – a uitat tot ce a promis”.

„Dacian, cățărarea pe cadavre, pe minciună și pe mizerie umană nu înseamnă că ești un alpinist al moralei!”

Președintele PSD îl atacă direct pe Dacian Cioloș, „un domn de la USR care, între două avioane de Bruxelles, ne dă lecții pe Facebook de morală și etică politică”

„1. Dacian, când te gudurai pe trepte la Kiseleff ca să fii premier cum stăteai cu morala?! Aveai centura neagră cu 10 DANI în contorsiune morală, campionule!

2. Dacian, tu ai încasat fără jenă lună de lună, timp de 3 ani, câte 8.500 de euro ca rentă de fost comisar. Adică peste 300 de mii de euro! Și mai urmează un ”mizilic” pentru bătrâneți liniștite: o dublă pensie specială pe viață de MII de EURO ca europarlamentar și fost comisar!

În România NU se mai plătesc pensii speciale pentru parlamentari, euro-specialule!

Tu când renunți la privilegiile tale plătite din bugetul UE, adică și din banii României, adică și din banii românilor?! Ipocritule! Dacian, cățărarea pe cadavre, pe minciună și pe mizerie umană nu înseamnă că ești un alpinist al moralei! Înseamnă doar că ai caracter zero! ZERO – ca și guvernul pe care l-ai condus!”, a transmis, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

„România nu-și mai permite o nouă castă de privilegiați”

Afirmațiile președintelui PSD vin după ce lideri ai USR, inclusiv președintele Dacian Cioloș, au cerut recent, „coaliției toxice PNL-PSD-UDMR” să ia rapid decizia ca guvernul lor să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie 2022 a pensiilor speciale pentru aleșii locali, o măsură cu impact bugetar de 600 de milioane de lei.

„România nu-și mai permite o nouă castă de privilegiați”, scria, pe 6 decembrie, Dacian Cioloș cerându-le liderilor liberal și social democrat să explice pensionarilor cu venituri mici pe care îi țin în sărăcie de ce ei și partidele lor se opun eliminării pensiilor speciale pentru aleșii locali, care pot ajunge la 7.000 de lei.

„USR e singurul partid din România care a desființat pensii speciale. Noi am condiționat intrarea la guvernare de desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, lucru care s-a întâmplat. Am cerut și anularea pensiilor speciale pentru primari, dar foștii parteneri de coaliție de la PNL și UDMR au acceptat doar amânarea intrării în plată, care acum expiră”, spunea Cioloș.

Traseul pensiilor speciale

Pesiile speciale pentru parlementari, respectiv pentru limită de vârstă – un cost al statului de aproximativ 40 de milioane de lei, au fost eliminate prin legea promulgată de președintele Klaus Iohannis, în 24 februarie (Legea pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor). Aceasta a trecut în Legislativ, în 17 februarie, cu voturi 357 „pentru” şi niciun vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR, 30 prezenți în sală, nu au votat. Conform informațiilor de la acea dată, analizate de Hotnews, plenul reunit al Parlamentului a votat proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR.

Ulterior, în aprilie, ministrul Finanțelor de la acea vreme, Alexandru Nazare, a scris pe Facebook „Aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale pentru senatori și deputați, au fost transferați în Fondul de Rezervă Bugetară pentru anul 2021. Această sumă va putea fi astfel folosită acolo unde avem nevoie urgentă, respectiv pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19 și sprijinirea celor vulnerabili”.

După intrarea în vigoare a legii privind eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților, pe rolurile instanțelor au început să fie înregistrate contestații și cereri de repunere în plată a indemnizațiilor pentru limită de vârstă. Printre sutele de aleși care au rămas fără pensie și care au cerut judecătorilor să le acorde din nou se numără și fostul premier PSD Adrian Năstase.

Calculate în funcție de numărul de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut, conform unui calcul al jurnaliștilor de la Digi24.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers