Marcel Ciolacu: „Orban, știi de ce parcările supermaketurilor sunt pline și piețele goale? Pentru că în stradă, acolo unde ați izgonit voi producătorii români, sunt 3 grade la ora asta, incapabililor!”

Redactor:
Lucreția Soare
Marcel Ciolacu: „Orban, știi de ce parcările supermaketurilor sunt pline și piețele goale? Pentru că în stradă, acolo unde ați izgonit voi producătorii români, sunt 3 grade la ora asta, incapabililor!”

Liderul PSD Marcel Ciolacu îi solicită lui Klaus Iohannis să promulge urgent legea votată de Camera Deputaților, for decizional, pentru redeschiderea piețelor. Declaraţia preşedintelui PSD vine în contextul protestelor fermierilor  români,care acuză Guvernul că măsura de închidere a pieței îi pune în imposibilitatea de a mai munci și de a mai oferi familiilor o sursă de trai.

„Orban, știi de ce parcările supermaketurilor sunt pline și piețele goale?! Pentru că în stradă, acolo unde ați izgonit voi producătorii români, sunt 3 grade la ora asta, incapabililor!!!!

Deschideți piețele! Legea votată de PSD în Parlament trebuie promulgată urgent!!!!”, scrie liderul PSD pe Facebook.

Klaus Iohannis despre închiderea piețelor: Cred că măsura luată de Guvern este una justă

Președintele Iohannis a subliniat că decizia Guvernului de a închide piețele agroalimentare, aflate în spații închise, este „una justă”.  Deși nu a precizat dacă va promulga sau nu legea trecută de Parlament pentru redeschiderea piețelor, Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu este de acord cu inițiativa PSD.

„Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Măsura închiderii piețelor care își desfășoară activitatea în spații închise rămâne un subiect ”fierbinte” la ordinea zilei, liberalii considerând că această soluție, în timp de pandemie, duce la limitarea infecțiilor cu noul coronavirus, în timp ce opoziția contestă decizia și pleacă de la premisa că totul este, de fapt, un atac fără menajamente la micul producător român.

Legea adoptată de Camera Deputațlor care prevede redeschiderea piețelor, pe masa președintelui Klaus Iohannis

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat amendamentul PSD care cerea ca, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile să rămână deschise.

Astfel, votul deputaților a decis că „piețarii” îşi vor putea continua activitatea, dar cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară!

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, prevede textul adoptat. Propunerea legislativă este pe masa președintelui Iohannis, pentru promulgare.

 

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Însărcinată fiind, a mers să facă o ecografie de rutină. Când a început să se...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Cât de ghinionist ești în funcție de zodie în data de 2 decembrie. Leii vor...
Inchide