VIDEO | Marcel Ciolacu: PSD a pus capăt unei crize politice. Avem un guvern stabil. Din acest moment guvernul trebuie să devină și eficient

Publicat: 01/12/2021, 21:28
Actualizat: 01/12/2021, 22:44

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la România TV că venirea social-democraților la guvernare a pus capăt crizei politice care se întindea din luna septembrie, odată cu ieșirea USR PLUS de la guvernare. El a precizat că românii aveau nevoie de un Guvern care să poată rezolva rapid problemele economice cu care țara se confruntă, datorită creșterii prețurilor.

„PSD a pus capăt unei crize politice. Avem un guvern stabil. Din acest moment guvernul trebuie să devină și eficient. Nu putem să mergem mai departe fără să avem românii parteneri, la lupta cu pandemia, la actul de guvernare. Trebuie să intrăm într-o normalitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă social-democrații au făcut un parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns negativ și îi transmite șefului statului că a greșit atunci când s-a implicat în campania internă a celor de la PNL.

„Fiecare respectăm instituțiile pe care le reprezentăm în acest moment. PSD nu are un parteneriat cu Iohannis, avem cu PNL. Fiecare va plăti în fața românilor, istoriei, ce a făcut. Nu e prima oară, eu nu am dușmani politici, am adversari politici. Normal ar fi fost ca PSD, nici AUR, nici alte partide să nu aibă dușmani în președintele României, rostul său e cu totul altul.

Dacă a greșit cineva acela e Iohannis când s-a implicat în campania electorală. Poate va arăta un președinte care să-i reprezinte și pe cei care l-au votat”, a precizat Ciolacu.

Șeful PSD a precizat că partidul său a decis să intre la guvernare în coaliția de compromis cu PNL pentru a rezolva crizele sociale și economice cu care se confrunta România.

„Sunt președintele PSD, dar nu stau într-un glob de sticlă. Am vorbit cu toată lumea, merg pe stradă, la piață, nu e un secret, am vorbit și cu românii. Era evident că trebuia făcut ceva. Noi nu aveam un guvern, nu aveam asigurate nici pensiile nici salariile. Am venit cu compensări cu pesta porcină. România trebuie să meargă înainte”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu recunoaște că nu a fost o decizie ușoară să meargă la drum într-o coaliție cu adversarii politici de la PNL, dar au făcut un compromis, considerând că pachetul social din programul PSD a fost mult mai important pentru țară.

„N-a fost o decizie ușoară, după toate jignirile, atacurile, mai ales din partea președintelui, care are alt rol constituțional, și după ce am câștigat alegerile și nu ni s-a respectat…Am făcut și un compromis de a nu da un premier. Am considerat că pachetul social din programul PSD a fost mult mai important”, a  mai spus președintele PSD.

Întrebat dacă decizia de a accepta formarea unei coaliții cu „dușmanii” de la PNL va afecta din punct de vedere electoral PSD-ul, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu cred că-i interesează pe români. Poate pe PSD-iști da, dar îmi dau dreptate. Îi interesează un guvern stabil și eficient. PSD a făcut ceea ce e mai bine pentru români, în acest moment. Criza politică nu mai putea continua în România. Suntem condamnați să avem o guvernare stabilă până în 2024. Automat revii la români. Vom vedea adevărul, dacă am făcut bine sau rău”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult