Marcel Ciolacu spune că salariul minim ar putea crește cu 200 de lei: E o discuție să fie de anul acesta. Propunerea a venit de la IMM-uri

Marcel Ciolacu spune că salariul minim ar putea crește cu 200 de lei: E o discuție să fie de anul acesta. Propunerea a venit de la IMM-uri
Marcel Ciolacu / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 05/04/2022, 15:19
Actualizat: 05/04/2022, 15:21

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că Guvernul a primit o propunere din partea întreprinderilor mici și mijlocii pentru majorarea salariului minim cu 200 de lei, care ar putea avea loc chiar anul acesta. Mai mult, liderul PSD a spus că în această săptămână ar putea fi adoptat pachetul de măsuri pregătit de Executiv, care cuprinde vouchere pentru persoanele cu venituri reduse sau facilități pentru transportatori.

Marcel Ciolacu speră ca pachetul de măsuri să primească toate avizele pentru a se contretiza. „Ați văzut totuși flexibilitatea Guvernului de a face ședințe de Guvern în fiecare zi. Sunt toate măsurile, cu tichetele de masă, unde trebuie să vorbim și cu partenerii sociali, pentru că tichetele de masă știți bine că sunt suportate în zona privată și trebuie să vorbim cu partenerii sociali, este și o propunere din partea IMM-urilor, dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, atunci acei 200 de lei să nu fie impozitați cu CAS. Toate aceste discuții nu se fac într-un glob nici la Parlament, nici la coaliție, nici la Guvern. E o discuție și cu partenerii sociali. Părerea mea e că oricum trebuie venit cât mai repede cu aceste măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Digi24.

„Vom găsi calea cea mai bună”

Liderul PSD a precizat că salariul minim ar putea fi majorat din acest an. „E o discuție să avem de anul acesta. V-am zis, această propunere a venit din zona IMM-urilor”, a spus Marcel Ciolacu. El anunțase de luni că marți are loc o întâlnire a liderilor coaliției de guvernare, în care  discuta noi măsuri în contextul crizei prețurilor la energie.

„O să avem o întâlnire cu premierul în cursul zilei de mâine pentru a stabili măsurile, considerăm cu toții că prioritatea numărul 1 sunt măsurile pentru români. Sunt unele deja convenite cu primul ministru, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază și avem și o valoare aproximativ 700 milioane de euro. Trebuie mărită valoare annominală a tichetelor de masă, așteptăm până mâine calculele de la dl Câciu, vom găsi calea cea mai bună. Problemele au plecat de la liberalizarea haotică în energie, trebuie să și-o asume cei care au făcut-o. Intrăm pe efectele scumpirilor la energie, ca să le diminuăm. Poate deducerea accizei la transportatori, sunt mai multe propuneri”, a declarat președintele PSD, după după reuniunea BPN, la sediul PSD.

Salariul minim brut este, din 1 ianuarie, 2.550 de lei, în creștere cu 250 lei față de anul trecut.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, cea mai importantă ordonanță în acest moment este ordonanța cu prețurile la materialele de construcții. „Multe au fost discutate în spațiul public, cele cu voucherele, vedem cum facem la transportatori, reducere pentru anumite accize și distribuitori, toate intră în acest pachet, „Sprijin pentru România”, unele au fost deja convenite în coaliție, unele vor avea o componentă, aproape 17 miliarde de lei, din acestea vreo 7 miliarde vor fi pe fonduri europene. Categoric, să vedem din exercițiul financiar trecut cu 2 plus 1, unde știți că absorbția este de aproape 54%, față de media europeană, care e aproape de 65%”, a spus Marcel Ciolacu.

„Toate aceste lucruri le terminăm de discutat și astăzi la ora 13, rămânând unele pentru perioada următoare, important este să le luăm cât mai repede. Cea mai importantă ordonanță în acest moment este ordonanța cu prețurile la materialele de construcții. Toată România este blocată la investiții din cauza acestor scumpiri la materialele de construcții care nu este datorată vreunei guvernări, ci unui război tembel în Ucraina. Părerea mea e că prioritatea unu este această ordonanță și trebuie introdusă în ședința de Guvern, apoi măsurile, în funcție de cum se ordonează”, a adăugat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului