Marian Oprișan, despre Dragnea: A început să se cam creadă STĂPÂNUL PARTIDULUI

Marian Oprișan, despre Dragnea: A început să se cam creadă STĂPÂNUL PARTIDULUI
Publicat: 20/02/2019, 03:16
Actualizat: 25/03/2019, 22:06

Nemulțumit că nu a fost consultat privind propunerile pentru cele două portofolii vacante din guvern, vicepreședintele PSD Marian Oprișan l-a acuzat pe Liviu Dragnea, că ia decizii de unul singur și a început să cam facă pe stăpânul partidului, de când a ajuns la București.

„Deci ce am avut de spus sub aspectul organizării și funcționării partidului, am spus în interiorul CEx. Cine se crede stăpânul partidului… Unii se cam cred stăpâni. Am cerut restructurarea Guvernului, ca să nu mai treacă prin furcile caudine de la Cotroceni. S-a considerat mai rapidă varianta cu propunerile directe ale premierului.

În anul 2019 se finalizează și mandatul domnului Dragnea și a conducerii centrale a PSD și trebuie făcut Congres. La termen, probabil la sfârșitul lui octombrie. (…) Mai greșește și el (Liviu Dragnea – n.red), dar e băiat bun!”

Noi, despre restructurarea guvernului am mai vorbit. Tocmai pentru că președintele a refuzat miniștri, sigur că restructurarea guvernului ar fi fost cea mai propice. Programul de guvernare este în parametrii optimi. O felicit pe doamna premier pentru rezistențele la înjurături. Eu cred că Răzvan Cuc la Transporturi a muncit foarte mult. A făcut treabă atunci, a avut o supărare el atunci și a demisionat”, a declarat Marian Oprișan după ședința CEx al PSD de marți.

Întrebat cum ar descrie relația pe care o are cu președintele PSD Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Vrancea a răspuns: „O relație principială. Instituțională. Liviu Dragnea, de când a ajuns la București, s-a cam metamorfozat în președintele partidului cu anumite valențe. Mai face și el, din când în când, pe stăpânul partidului„.

Liviu Dragnea nu este de acord cu afirmațiile lui Marian Oprișan.

Întrebat cum comentează afirmația lui Oprișan că este „stăpânul partidului”, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, am auzit și eu. Nu sunt de acord cu ce spune el. Da, așa e. Oamenii își mai schimbă părerea”.

Chestionat dacă este stăpânul PSD, Dragnea a replicat scurt: „Am spus că nu!

Președintele PSD a confirmat că a existat o discuție în CEx despre restructurarea Guvernului, Marian Oprișan propunând o comasare a numărului de ministere, însă nu vede niciun motiv serios pentru a face acest lucru, în special în contextul deținerii Președinției Consiliului UE.

„Premierul nu a agreat propunerea asta și majoritatea colegilor nu au agreat-o. Nu e cazul acum, nu e niciun motiv serios pentru restructurare.”

Liviu Dragnea consideră e inoportună organizarea unui Congres al partidului până la finalul lui 2019, fiind un an electoral.

„Nu e doar părerea mea, ci a tuturor, cu două-trei excepții,” a declarat Dragnea. „Fiind un an cu campanie electorală pentru prezidențiale, de obicei, partidele se ocupă cu prezidențialele. De obicei. Nimeni nu s-a gândit la asta niciodată. Toată lumea consideră că e inportun să discutăm despre asta, pentru că sfârșitul anului nu e mâine.”

Întrebat despre un eventual congres al partidului anul viitor, liderul PSD a replicat: „Rămâne să mai discutăm…”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase