Marian Preda: Emil Boc a fost un foarte bun premier și ar putea fi un bun președinte

Marian Preda: Emil Boc a fost un foarte bun premier și ar putea fi un bun președinte
Publicat: 05/10/2013, 14:58
Actualizat: 05/10/2013, 16:46

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, a declarat, sâmbătă, că Emil Boc a fost un foarte bun premier și ar putea fi un bun președinte, precizând că, probabil, dreapta își va desemna un candidat comun la prezidențiale după alegerile europarlamentare.

„Emil Boc a fost un foarte bun premier și ar putea fi un bun președinte, dar acum partidul trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare, probabil, dreapta își va desemna un candidat la prezidențiale comun după europarlamentarele de anul viitor”, a afirmat Preda, la întrebarea dacă Mișcarea Populară ar susține un candidat la prezidențiale precum Emil Boc.

El a adăugat că Emil Boc este un premier care este „reevaluat de foarte mulți români” și este un „garant” că România ar merge într-o direcție corectă.

„Emil Boc este un premier care cu siguranță este reevaluat de foarte mulți dintre români, prima reevaluare a fost la Cluj, unde a câștigat un nou mandat de primar. Emil Boc este un garant pentru faptul că România ar merge într-o direcție corectă și ar promova reforme care să își dovedească roadele în timp și, de asemenea, că ar trece prin criza aceasta în care se pare că ne scufundă din nou USL, păstrând un echilibru și reușind să plătească salarii pensii și mai ales să dezvolte investiții și să aducă locuri de muncă în România”, a mai spus Preda.

Marian Preda a arătat că, personal, consideră că este prematur să se vorbească de un candidat comun pentru toate partidele de dreapta la prezidențiale pentru că nu s-au așezat suficient lucrurile, adăugând că cel mai bine plasat din zona de dreapta ar trebui să fie susținut de toate partidele de dreapta.

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, a participat la ședința Consiliului Național al Partidului Mișcarea Populară pentru a transmite un mesaj de susținere totală pentru partid. „Un mesaj de încredere pe care îl transmit în teritoriu pentru că PMP este singura alternativă credibilă de dreapta la guvernarea care afundă România într-un dezastru generalizat. PMP nu este doar proiectul lansat de președintele Train Băsescu, nu este doar continuatorul reformei pe care președintele și premierul Emil Boc au încercat să o implementeze în România, ci este și un partid puternic format din structuri puternice, care la nivel central vor reprezenta alternativă la guvernările prăpăstioase din ultimul an și jumătate și care vor fi și mai prăpăstioase în viitor”, a spus Preda.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că, în opinia sa, candidatul PDL pentru funcția de președinte al României „nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu”, ea apreciind că cel mai bine îndeplinește criteriile pentru această candidatură Emil Boc.

Ea a arătat că nu vede niciun candidat care să câștige bătălia pentru Cotroceni „de unul singur”.

„Ca urmare, candidatul trebuie să fie cel care poate mobiliza cel mai bine electoratul, dar și PDL. Iar aceasta o pot face cei care au mai dus bătălii electorale din interiorul și pentru PDL și, dacă le-au mai câștigat, cu atât mai bine. Din acest punct de vedere, logic ar fi să candideze președintele partidului”, a spus Udrea, întrebată pe cine ar vedea drept candidat din partea PDL la Președinție.

Ea a arătat că, în opinia sa, candidatul PDL „nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu”.

„În orice caz, candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplinește cel mai bine toate aceste criterii este Emil Boc. Personal, aș susține orice candidat al dreptei unite, pe un proiect comun cu Traian Băsescu”, a precizat Elena Udrea.

Și prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că Emil Boc „poate fi” candidatul PDL la Președinție. „Domnul Boc este un politician excelent, este un om care a făcut multe în Guvern și în partid”, a precizat Cătălin Predoiu într-o conferință de presă.

Înscrierile în cursa internă pentru candidatul PDL la Președinție se fac în perioada 7-14 octombrie, conform deciziei Colegiului Director al partidului.

Președintele Traian Băsescu a apreciat, joi, că la prezidențiale PSD va avea propriul candidat, probabil pe Victor Ponta, opinând că „pe unul ca Ponta riscă să îl bată unul ca Boc”, el arătând totodată că fostul premier PDL are mai multe șanse decât Mihai Răzvan Ungureanu într-o astfel de competiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului