Marian Vanghelie ÎȘI FACE PARTID: „Stânga naționalistă, ca să ia apărarea muncitorilor”

Marian Vanghelie ÎȘI FACE PARTID: Stânga naționalistă, ca să ia apărarea muncitorilor
Marian Vanghelie (Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO)
Publicat: 28/12/2018, 11:57

Marian Vanghelie anunță că își face un partid de stânga, naționalist, în care se vor regăsi muncitorii, de la ceferiști și până la vânzătorii din supermarketuri.

„O secundă nu am încetat să spun ceea ce am crezut. Nu am plecat din țară, am plecat de 25 de ori pe baza unor hotărâri, dar m-am întors. Vreau să mă bat, de aceea am făcut și acest partid a cărui lansare o să o facem în luna ianuarie,” a anunțat Marian Vanghelie. „Se numește Partidul Social Democrat Independent (PSDI) și cred că românii vor înțelege și vom izbândi să ne debarasăm de aceste gunoaie care au distrus această țară. (…) O să fie un partid de stânga, un partid – dacă vreți – în care muncitorii să se regăsească, și când spunem muncitori ne referim de la ceferiști, de la cei care lucrează pe vagoane, până la vânzătorii de la Metro, de la Carrefour, că nu mai există nimenea astăzi care să poată să le ia apărarea. Va fi un partid de stânga, la stânga PSD-ului, stânga naționalistă, în sensul cel mai coerent al lucrurilor, în sens pozitiv”.

Vanghelie s-a prezentat la Curtea de Apel București, care judecă cererea de ridicare a controlului judiciar într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit foloase necuvenite de 30 de milioane de euro pe vremea când era primar al Sectorului 5.

„I-am explicat judecătorului și i-am zis în felul următor: că de data asta nu o să mai cer să mi se ridice controlul, vreau să explic o serie de locuri și dânsul să verifice. Și dacă am dreptate, dânsul să decidă în consecință.(…) I-am spus judecătorului – că este al treilea judecător – că îl rog să constate că, după trei ani și jumătate, nu mai este important neapărat să mi se ridice mie controlul judiciar, important este fondul problemeiși dacă dânsul consideră că merit și am depășit toate etapele… Și am mai spus un lucru: vă rog să verificați ce am spus eu și dacă veți constata că spun bazaconii și că mint, vă rog nici să nu mai pierdeți timpul cu mine și să îmi dați 10 sau 15 ani. Dacă nu, rugămintea mea este să mă judecați corect, pentru că aceste personaje gen domnul Coldea și camarila lui încă își mai trag răsuflarea pe ultima sută de metri și încă cred că îi pot speria pe oameni ca să nu se mai vorbească despre ei. Eu am să vorbesc până când voi considera că se va face dreptate și până când acești oameni vor plăti,” a declarat fostul edil.

Și el consideră că sistemul judiciar ar avea nevoie de o restartare, care ar putea fi amnistia sau grațierea.

„Eu cred că în primul și în primul rând, dacă s-ar întâmpla, ar fi necesar pentru că ar fi necesară o restartare, o restartare în sensul că niciun judecător sau procuror să nu mai poată fi șantajat, să existe o justiție corectă. Până la urmă, dacă cineva este vinovat trebuie să plătească. Dar nu mai merge sub forma că domnul Coldea își permite să trimită ofițeri care nu mai au nicio legătură cu serviciile – indiferent în ce servicii au lucrat – pentru a-i folosi pentru relații interumane, că îi cunosc pe un judecător sau pe un procuror.(…) Dacă vă vine să credeți, până și copiii femeilor de serviciu de prin tribunal au reușit să aibă dosare ca să poată să transmită judecătorilor prin cineva, ceva,” acuză Marian Vanghelie.

„În toate nebuloasele astea care s-au întâmplat – eu nu sunt un fan al domnului Dragnea – dar cred că și domnul Dragnea unele lucruri le-a luat pe nemeritate: acea judecată care a fost în baza Referendumului care s-a făcut. Nu cred că acel dosar este un dosar pe merit și nu cred că aia înseamnă corupție.”

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, acuzat de șapte infracțiuni de complicitate la luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani; Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006-2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un comision de 20% din banii încasați de la Primăria Sectorului 5).

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului