Mariana Câmpeanu: Voi decide eu cu familia mea dacă demisionez

Mariana Câmpeanu: Voi decide eu cu familia mea dacă demisionez
Publicat: 20/02/2014, 21:25

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că a avut discuții cu președintele PNL, Crin Antonescu, și cu premierul Victor Ponta, ca urmare a informațiilor apărute în presă despre soțul său și că va analiza împreună cu familia ei varaianta demisiei.

„În afară de președinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi și am discutat cu domnul Antonescu… Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, în același timp mă simt și eu uzată pentru că lucrez mult și mai am și probleme acasă și nu îmi mai pot exercita cum trebuie atribuțiile… Domnul Antonescu mi-a spus: ‘Dacă sunteți în stare să vă luptați, luptați-vă, dacă nu, eu vă susțin în ce decizie luați’… Nu mi-a cerut demisia”, a declarat Mariana Câmpeanu la România TV.

După discuția cu șeful PNL, ministrul liberal al Muncii a avut una cu premierul Victor Ponta . „Mi-a spus: ‘Nu este cazul să îți dai demisia, dar e o hotărâre personală’… Nu am decis încă nimic pentru că, dacă îmi dau demisia, toți o să spună că de aia și-a dat demisia, e vinovată. Voi decide eu cu familia mea dacă demisionez. De data aceasta, cred că pot să iau o decizie pentru mine și pentu familia mea”, a adăugat ea.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că a avut o întrevedere cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la solicitarea acesteia, în care ea a vehiculat ipoteza demisiei din funcție, iar replica sa a fost că poate este cea mai bună variantă, dar nu i-a comunicat decizia finală.

Câmpeanu: Popular, soțul meu are o pată neagră pe creier

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că soțul său a fost diagnosticat după pensionarea cu gradul I de invaliditate cu însoțitor și cu alte boli, printre care cancer, parkinson, demență mixtă sau epilepsie cu crize complexe.

„Era o persoană care nu mai avea simțul orientării, al mirosului, se rătăcea pe stradă. Nu se mai putea orienta în timp, în spațiu, plecat, întors, rătăcit, cu amețeli, dureri de cap”, a spus ministrul Muncii la România TV.

Potrivit acesteia, soțul său avea dureri de cap din anul 2000. „Ceea ce știu este că am rămas cu impresia, după descrierea pe care mi-a făcut-o doctorul, că, popular, are o pată neagră pe creier. Noi râdeam mereu cu el și spuneam că are gărui negre în cap”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Actualul ministru al Muncii a precizat că soțul ei ia în continuare pensie de invaliditate de gradul I cu însoțitor în baza deciziei luate în 2005 de către Casa de Pensii Ilfov, la șefia căreia ea era atunci. Potrivit acesteia, în perioada respectivă, existau în medie 300 – 400 de dosare pe an care se lucrau la alte case decât cele unde aveau domiciliul solicitanții, acest lucru nefiind legal.

„Totul s-a făcut conform legii. Legea de acum e mai rea, nu îți mai permite gradul unu decât dacă ești legumă… Nu am vrut atâția ani să le povestesc. Nu ștu care este problema, soțul unui ministru, al unui om cu demnitate nu poate fi bolnav? Eu cunosc nemulțumirea oamenilor, faptul că un om cu un accident cerebral nu poate primi gradul 1…. Dacă eram la sectorul 2 și eram director, nu lucram dosarul? Dosarul trebuie verificat dacă este bun sau nu, nu unde a fost depus… Credeți că dacă trimiteam dosarul la o altă casă de pensii stăteam la coadă? Nu sunt ipocrită, totuși”, a precizat Mariana Câmpeanu.

Referitor la afirmația lui Traian Băsescu, că soțul ei conduce o mașină, Mariana Câmpeanu a afirmat că nu mai deține mașină și că, în trecut, Iulian Câmpeanu „a mai scăpat de câteva ori și a condus”, dar, din fericire, nu a pățit nimic.

„Am scos clabul pentru ca soțul meu să nu vadă (scandalul legat de dosarul lui de invaliditate n.r.). Așteaptă, se agită, se întreabă de ce nu vine să îl repare… Noi suntem o familie mare. Este supravegheat în permanență de cineva”, a mai spus ea.

În continuare, Maraiana Câmpeanu a susținut că se declară dispusă să meargă să dea explicații și la ANI sau la Parchet în acest caz.

„Îmi este îngrozitor de greu să vorbesc de aceste lucruri… Se internează de două trei ori în spital pentru examinări și tratamente… Este dreptul lui la acea indemnizație… Nu trebuie să fii în cărucior ca să iei pensie de invaliditate de gradul 1”, a adăugat ea.

ANI face verificări, Băsescu i-a cerut demisia, Ponta o susține

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigații Media.

În urma sesizării transmise de Centrul de Investigații Media, ANI a precizat că a început „activitatea de evaluare a respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către Câmpeanu Mariana, Ministrul Municii, Familiei și Protecției Sociale”

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”, afirmă Centrul de Investigații Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid și nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susține pe Mariana Câmpeanu în postul de ministru al Muncii atât timp cât președintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzațiile la adresa acesteia, precizând că își apără în aceste condiții toți miniștrii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York