Marius Tucă Show. Cristoiu: Iohannis i-a pus mâna pe genunchi lui Dragnea și i-a zis că e achitat

Publicat: 28/05/2019, 15:06
Actualizat: 08/01/2020, 21:36

Ion Cristoiu a susținut că toți acești politicieni în frunte cu Dragnea și Victor Ponta au impresia că se poate negocia atunci când au probleme.

„După părerea mea, Dragnea a fost convins că e achitat. Jur! A fost convins. S-a mai întâmplat odată, cu referendumul. Fac o dezvăluire, că acum e în închisoare. Deci domnul Dragnea mi-a spus următorul lucru. El, personal, că era pe vremea când era în Opoziție și mai stătea de vorbă și cu muritori ca mine. În ziua când urma să se pronunțe în dosarul Referendumul, s-a dus la Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are un gest, ca și cu , îți pune mâna pe genunchi. I-a pus mâna pe genunchi și i-a zis . S-a aranjat, da? Liviu, paralizat de mâna pe picior, pe genunchiul lui, era un gest de mare tandrețe, s-a dus acasă, da? Și când s-a dus acasă a aflat că a fost condamnat. I-a zis că e achitat. Dar nu numai atât. Nu au trecut 5 minute și același tip care îi pusese mâna pe genunchi tandru, i-a înfipt cuțitul în spate. Eu îți jur că era liniștit altfel își anunța aseară demisia. Domne, gata, demisionez, anunța ieșirea de la guvernare. De-al dracu”, a afirmat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că, după ce a fost condamnat, Dragnea nu a făcut nicio declarație sau să trimită o scrisoare partidului în care să susțină ieșirea PSD de la guvernare deoarece mai speră să iasă din pușcărie.

„De unde știți că nu mai speră? Speră că va fi decizia CCR și… (n.r pe ilegalitatea constituirii completurilor de 3 de la Înalta Curte)”, a spus Ion Cristoiu. Analistul politic a mai spus că luni, când a ieșit cu declarații la Cotroceni, președintele Iohannis știa de condamnarea lui Liviu Dragnea.

La 20 mai, Curtea Constituțională a amânat pentru 5 iunie decizia referitoare la sesizarea deputatului PSD Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte. Patru dintre cei nouă judecători CCR au solicitat amânarea deciziei pe motiv că au nevoie de mai mult timp pentru studierea speței. Este a patra oară când CCR amână decizia.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luni, la Cotroceni, înainte de pronunțarea instanței în cazul Dragnea, că peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul din 26 mai. „Au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european și antijustiție promovat în campanie și nu numai de PSD. Ieri a câștigat România europeană, în care hoții și infractorii stau la pușcărie nu în fruntea statului”, a afirmat Iohannis.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în cazul președintelui PSD Liviu Dragnea. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.