Martin Schulz, candidatul socialiștilor pentru șefia CE: Dacă voi fi președinte, nu voi accepta cetățeni europeni de rangul I și de rangul II

Martin Schulz, candidatul socialiștilor pentru șefia CE: Dacă voi fi președinte, nu voi accepta cetățeni europeni de rangul I și de rangul II
Publicat: 26/04/2014, 19:02

„Europa noastră este o Europă care-i pune în prim plan pe cetățenii săi. Recent, libera circulație a fost ținta unor atacuri. Populiștii au creat panică în rândul cetățenilor europeni că România și Bulgaria ar dori să abuzeze de sistemele sociale din țările gazdă. O dezbatere urâtă, faptele au fost distorsionate, s-au spus mari minciuni. Adevărul este următorul: Doar o foarte mică parte dintre migranți sunt implicați în fraudarea sistemelor sociale. Adevărul este următorul: țările gazdă beneficiază de pe urma muncii acestora. Acești migranți sunt tineri foarte motivați și pregătiți, aceștia lucrează din greu, își plătesc taxele și contribuie la stabilizarea sistemelor de securitate socială și de pensii din țările gazdă. Ca președinte al Comisiei Europene nu voi accepta niciodată ideea că avem cetățeni europeni de rangul I și de rangul II! Nu voi accepta niciodată să le închidem din nou granițele”, a precizat Martin Schulz la reuniunea PSD-UNPR-PC.

El a spus celor prezenți că este timpul câștigării alegerilor pentru a putea consturi împreună o Europă care face viețile oamenilor mai bună. „Prieteni, ne-am reunit aici, în București, pentru că vrem o Europă mai bună. O Europă care face viețile oamenilor mai bune… Vouă vă spun aceasta, fiecăruia dintre voi: dacă este prima oară când votați sau dacă ezitați, dacă aveți sentimentul că stânga și-a pierdut poziția în ultimii ani este timpul să revenim! Este timpul să ne unim, să ne organizăm, să acționăm. Este timpul să readucem pasiunea pentru Europa, o Europă care este echitabilă, socială și puternică către străzile fiecărui oraș și în casele și inimile oamenilor. Este timpul să câștigăm aceste alegeri, astfel încât să putem construi împreună o Europă care face viețile oamenilor mai bune”, a arătat Martin Schulz.

El a precizat că viitoarele alegeri europene nu sunt doar niște simple alegeri și că pentru prima oară poporul va decide ce fel de Europă își dorește. „Pentru prima oară poporul va decide cine va fi viitorul președinte al Comisiei Europene. În numele vostru aș vrea să devin primul președinte al Comisiei Europene care rezultă în urma unui vot democratic. În numele vostru vreau să devin președite al Comisiei Europene pentru că vreau să fac Europa mai bună, astfel încât aceasta să facă viața cetățenilor noștri mai bună”, a susținut Martin Schulz.

El a mai spus că știe că pentru unii dintre cei prezenți Europa încă oferă promisiunea unui viitor mai bun, în timp ce alți, „frustrați sau supărați”, au întors spatele Europei. „Știu cât de dificil este să construiești instituții democratice dedicate binelui comun, să pui bazele statului de drept astfel încât toți cetățenii să fie egali, să stimulezi o economie de piață de care să beneficieze cât mai mulți, nu doar câțiva. Și trebuie să fim onești: lupta împotriva corupției nu a fost încă câștigată în multe țări europene. Însă nu suntem singuri în această luptă. Ca președintele al Comisiei o să fiu alături de voi pe tot parcursul drumului, ca prieten și partener. Pentru că Europa nu înseamnă doar piața unică. Europa este o comunitate bazată pe valori comune, fondată pe principiul solidarității, unde noi ca cetățenii Uniunii Europene suntem egali și ne bucurăm de aceleași drepturi”, a mai spus Schulz.

El a vorbit de criza financiară care a lovit Europa în ultimii ani și de faptul că sunt aproape 27 de milioane de europeni care vor să muncească și nu-și găsesc o slujbă, dintre aceștia 6 milioane fiind tineri.

„În ultimii ani când criza financiară a lovit Europa, politicienii au cerut sacrificii dureroase din partea oamenilor, tăieri salariale și ale pensiilor, închideri de școli și spitale, impozitele au fost mărite. Ca rezultat al acestor politici de austeritate, oamenii suferă. Diviziunile se lărgesc. Cei bogați devin mai bogați, cei săraci devin mai săraci. Aproape 27 de milioane de europeni care vor să muncească și nu-și găsesc o slujbă, 6 milioane dintre aceștia sunt tineri. Cei tineri plătesc cu prețul șanselor pe care le oferă viața pentru o criză pe care nu au provocat-o. Este scandalos. Înțeleg că populația din Atena, Madrid și Roma a ieșit în străzi să protesteze împotriva acestor politici dureroase. Și vă întreb pe toți cei aflați astăzi aici: Suntem capabil încă să resimțim durerea? Simțim durerea unui tânăr sau a unei tineri care trimite 300 de solicitări pentru un loc de muncă și primește 300 de refuzuri? Simțim durerea unui cuplu cu vârsta mai mare de 50 de ani care-și pierde slujba și își pierde casa pentru că nu-și mai poate permite să plătească ratele și li se spune că sunt prea bătrâni să-și găsească o nouă slujbă? Numai dacă vom fi capabil să împărtășim această durere vom reuși să recăpătăm încrederea. Numai dacă vom fi capabili să împărtășim această durere vom merita să câștigăm aceste alegeri”, a arătat Martin Schulz.

El a mai spus că a avea o slujbă înseamnă mai mult decât un salariu, „îți conferă demnitate” și și-a amintit de prima lui zi a stagiului de practică în 1975, când urma un stagiu de pregătire pentru a deveni vânzător de carte. „Câțiva ani mai târziu mi-am deschis propria librărie. Niciodată nu am avut aceleași sentimente de împlinire și sens ca în aceeași zi. De aceea în calitate de președinte al Comisiei Europene, locurile bune de muncă vor fi prima mea prioritate”, a adăguat Martin Schulz.

Discursul lui a fost tradus în română pe ecranele din sala de la Romexpo unde se desfășoară reuniunea PSD-UNPR-PC.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee