Mazăre, după slujba de Înviere în Henri Coandă: Aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu

Mazăre, după slujba de Înviere în Henri Coandă: Aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu
Publicat: 20/04/2014, 09:50
Actualizat: 20/04/2014, 10:25

Edilul a asistat la toată slujba din biserică, a fost primul care a primit lumină, după care ceremonia religioasă a continuat câteva minute în fața lăcașului de cult, Mazăre fiind așezat chiar lângă preot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La finalul slujbei, acesta i-a transmis primarului că toți locuitorii din campusul social Henri Coandă se bucură că a venit aici și i-a mulțumit pentru acest lucru.

„Vă mulțumim că ați fost alături de noi, Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dea sănătate și să să vă ajute”, i-a transmis preotul.

El i-a oferit apoi microfonul lui Radu Mazăre pentru a spune câteva cuvinte mulțimii, însă primarul a refuzat în primă fază, după care a rostit la stația de amplificare doar „Hristos a Înviat”!.

Mazăre a declarat apoi jurnaliștilor că a preferat să vină în noaptea de Înviere în campusul social Henri Coandă pentru că aici se simte mai aproape de ceea ce înseamnă Dumnezeu.

„Aici am fost și anul trecut, aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu și de ce înseamnă să faci bine, de ce înseamnă milostenie. Degeaba faci o mie de cruci și te rogi în biserică pentru tine dacă atunci când ai ieșit nu-ți îndrepți privirea și atenția către un om care are o nevoie. (…) Nu sunt foarte religios, nu țin toate canoanele, dar tot ce am făcut a fost cu gândul de a face bine, nu am făcut nimic cu gândul de a face rău”, a spus Radu Mazăre.

El a menționat că va continua acest proiect și va realiza și cea de-a doua etapă a campusului pentru că mai sunt oameni care nu unde să locuiască.

Primarul a precizat că acest cartier reprezintă un exemplu de înțelegere între creștini și musulmani.

„Ceea ce se întâmplă aici în cartierul ăsta este un exemplu pentru Constanța, pentru România, pentru toată lumea. Jumătate dintre ei sunt musulmani și jumătate sunt creștini și n-a fost niciodată vreun conflict între un musulman și un creștin, niciodată”, a afirmat edilul, care a promis că aici va fi ridicată și o geamie pentru musulmanii care locuiesc în campus.

Întrebat de jurnaliști dacă l-a iertat pe Traian Băsescu, Mazăre a spus că nu-i dorește acestuia răul și că fiecare plătește în fața lui Dumnezeu.

„Aș vrea să scăpăm de Băsescu pentru noi, pentru țară ca să putem să trăim normal și să facem, sunt atâtea nevoi în țară. Nu mă interesează ca după ce nu mai este să-i facă cineva rău, vreau pur și simplu să ne lase în pace să trăim. Am avut mulți competitori, am avut mulți vrăjmași, nu am făcut rău nimănui, fiecare plătește în fața lui Dumnezeu”, a explicat Mazăre.

El a afirmat că s-a spovedit Arhiepiscopului Tomisului și că a trimis o icoană foștilor colegi de celulă din arestul Poliției Capitalei.

„Am fost la Înalt Prea Sfinția Sa care mi-a spus că mă va spovedi sâmbătă, eu am fost la el joi, vineri m-am judecat și mi-a spus să mă întorc sâmbătă să mă spovedesc, ceea ce s-a întâmplat și mi-a dat o icoană foarte frumoasă pe care a scris câteva rânduri, am scris și eu câteva rânduri și le-am trimis-o celor din celula numărul 17 unde am stat. Le-am scris așa: Pentru cei care m-au primit cu sufletul deschis, pentru cei care suferă pe drept sau pe nedrept să știe că dacă fac bine întotdeauna Dumnezeu îi va ajuta. Să fie puternici”, a declarat Mazăre.

El a menționat că va continua această seară într-un club. „Merg, mănânc și ajung într-un club în seara asta”, a spus Mazăre.

Întrebat cum se împacă slujba de Înviere cu clubul, primarul a răspuns: „Păi nu a spus părintele să ne bucurăm?”, dând asigurări că se va distra puțin, păstrându-se pentru 1 Mai.

Mazăre a parcurs drumul de la biserică la autoturismul său înconjurat permanent de zeci de oameni, care au ținut să-l felicite, să-l încurajeze, dar și să-i expună anumite probleme. Unii dintre ei au spus că se prezintă luni la Primărie ca să stea de vorbă pe îndelete, dar primarul le-a spus că-i așteaptă de marți, luni fiind zi liberă.

Primarul Constanței a fost întâmpinat, sâmbătă noapte, în campusul social Henri Coandă, din municipiu, de peste o sută de persoane care l-au aplaudat și îmbrățișat înaintea slujbei de Înviere la care edilul a participat, el primind și o diplomă pentru „cel mai curajos primar”.

Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberați din arestul poliției Capitalei miercuri seară, după ce instanța supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Vineri seară, instanța supremă a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate, respingând astfel recursul DNA față de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Primăria Constanța a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuințe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent și premierul Victor Ponta.

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri, care au 906 locuințe – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere și 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ șapte milioane de euro.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers