• Publicat:
Politică

Medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Apuseni, a fost numit consilier al ministrului de Interne

Medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Apuseni, a fost numit consilier al ministrului de Interne
Medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al tragediei din Munții Apuseni și director al Agenției Naționale de Transplant, a fost numit consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Marcel Vela l-a numit consilier onorific pe medicul Radu Zamfir, supraviețuitor al accidentului din Apuseni și director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum „Educația medicilor în domeniul translantulu” și „Dezvoltarea competențelor în transplant”. Medicul a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea l-a numit în luna martie 2019 director al Agenției Naționale de Transplant.

Medicul Radu Zamfir este unul dintre supraviețuitorii accidentului din Apuseni. În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici

.

Inchide