Meleșcanu, despre susținerea pentru Diaconu la prezidențiale: Decizia a fost pusă pe masă. Nu a fost discutată în forurile ALDE / Senatorul a anunțat ce va face dacă va fi exclus din partid

Meleșcanu, despre susținerea pentru Diaconu la prezidențiale: Decizia a fost pusă pe masă. Nu a fost discutată în forurile ALDE / Senatorul a anunțat ce va face dacă va fi exclus din partid
Publicat: 06/09/2019, 22:08

„Pe domnul Diaconu nu aveam altă soluție practic, trebuia să avem un candidat, lucrurile erau deja foarte aproape de, suntem în perioada de precampanie deja electorală, dacă președintele nu a mai dorit să candideze am fost puși în situația să găsim o altă soluție și atunci au fost niște discuții nu le cunosc, nu am participat la ele, cu Pro România cu un candidat comun independent, astea au fost până la urmă deciziile și lucrurile s-au întâmplat în continuare așa”, a afirmat Teodor Meleșcanu, vineri seara la Digi 24.

Întrebat dacă aceste discuții se derulează de ceva timp sau au apărut spontan, Teodor Meleșcanu a explicat că propunerile alianței cu Pro România nu au fost discutate în forurile ALDE.

„Drept să vă spun nu pot să vă răspund că nu știu. Nu s-au discutat, am spus și o repet acum ca să fie clar nu s-a discutat în forurile statutare ale partidului aceste probleme și aceste propuneri. Sigur că dacă ele s-ar fi discutat probabil că unii erau împotrivă, unii erau pentru și se ajungea până la urmă la o soluție firească, dar a venit dintr-un cerc foarte restrâns și a fost pusă pe masă”, a conchis Meleșcanu.

Chestionat dacă a făcut un gest de trădare Călin Popescu Tăriceanu prin decizia ieșirii de la guvernare, după ce din 2016 a bătut palma cu PSD, fostul ministru de Externe a răspuns: „Eu niciodată nu am folosit cuvântul acesta. Alții l-au folosit pentru mine. Dacă l-au folosit pentru mine, să știți că se aplică și altora”.

ALDE a decis ieșirea de la guvernare și alianța electorală cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

Mai mulți lideri ALDE și-au arătat nemulțumirea în legătură cu această alianță, cum ar fi Daniel Zamfir și Marian Cucșa, cel din urmă precizând pe Facebook că decizia a fost luată de un grup restrâns de persoane, fără o consultare prealabilă a colegilor de partid.

Meleșcanu anunță că va contesta în instanță o eventuală decizie de excludere din ALDE

Teodor Meleșcanu a declarat că este dispus să atace în instanță în cazul în care ALDE va decide excluderea sa din partid. El a precizat că, odată cu acceptarea candidaturii la șefia Senatului din partea PSD, nu a încercat „să racoleze” colegi din ALDE pentru susținerea Guvernului în Parlament.

„Să îi interzici sau să îl declari practic exclus dacă va candida la o funcție în Parlament, cum se poate explica acest lucru? Spuneți-mi și mie?”, a afirmat Teodor Meleșcanu, vineri seara, la Digi 24.

Întrebat dacă va contesta o eventuală decizie de excludere din ALDE, fostul ministru de Externe a răspuns: „Din punctul meu de vedere dacă ea se va pune în aplicare sigur că îmi voi căuta dreptatea bineînțeles”.

Chestionat dacă ar ataca în instanță o astfel de hotărâre, Meleșcanu: „Da sigur, nici o problemă. Dar sigur că da, eu oricum nu sunt adeptul bătăliilor, dumneavoastră sunteți obișnuită ca toată lumea când vine sunt bătălii între invitați. Eu cred că trebuie să avem cu toții un spirit de rațiune și de înțelegere a perioadei prin care trecem și nu e o perioadă foarte bună pentru partidul nostru”.

Acesta a mai spus că nu a făcut niciun fel de „racolaj” pentru ca unii membri ai ALDE să susțină Guvernul în Legislativ.

„Eu nu am făcut nici un fel de racolaj, haideți să ne înțelegem, sunt două lucruri diferite, una este ieșirea de la guvernare, ceea ce înseamnă că miniștrii pleacă, nu mai fac parte din guvern, dar o a doua chestiune se referă la funcționare Parlamentului care este separat, independent de executiv. Evident că acum este miza pentru că e vorba de niște voturi, e vorba de niște jocuri politice și e vorba până la urmă de alegerile care vin peste noi în câteva luni. Niciodată nu am făcut campanie, propagandă pentru cineva, dar întotdeauna am mers pe ideea că trebuie cu adevărat să salvăm această coaliție și acolo unde e necesar, unde e spre binele oamenilor să dăm o mână de ajutor și noi”, a explicat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD pentru șefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de șase luni pentru a rezolva problema legată de poziția partidului, dar și pentru menținerea grupului de la Senat. Acesta a susținut că a discutat acest subiect și cu alți colegi.

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului în plenul de marți, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este și Alina Gorghiu din partea PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?