Meleșcanu, după ce a fost ales președinte al Senatului: Votul trebuie să fie determinant, nu jocurile de culise în interesul câtorva / Sunt membru ALDE și sper că voi putea contribui la o relansare a partidului

Meleșcanu, după ce a fost ales președinte al Senatului: Votul trebuie să fie determinant, nu jocurile de culise în interesul câtorva / Sunt membru ALDE și sper că voi putea contribui la o relansare a partidului
Publicat: 10/09/2019, 18:59

„Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituțională legală și eficientă în interesul cetățeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetățeanului trebuie să fie determinant și nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o și o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai mult, câtor mai mulți”, a declarat, marți, în încheierea ședinței de plen, Teodor Meleșcanu.

Noul șef al Senatului le-a mulțumit celor care l-au votat, dar și celor care nu au făcut-o și i-a asigurat că va fi un președinte echilibrat.

„Doresc să mulțumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat și vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un președinte echilibrat. Vârsta, experiența și integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului și încrederii cetățenilor în această instituție. În diferitele funcții pe care le-am avut în decursul timpului și care nu au fost puține, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experiență pe care o pun necondiționat la dispoziția poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit țara mea, poporul meu și niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016″, a afirmat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a conchis cu: „La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum în încheiere vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituție de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulțumesc.”

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, obținând în turul II 73 de voturi. Propunerea aparține PSD.

„134 senatori și-au exprimat votul. două voturi au fost nule. Teodor Meleșcanu 73 voturi. Gorghiu 59 de voturi. Ca urmare a faptului că a întrunit la al doilea tur de scrutin votul majorității senatorilor prezenți este ales în funcția de președinte al Senatului, domnul Teodor Meleșcanu”, a anunțat senatorul USR George Dircă, membru în comisia de numărat al voturilor.

Meleșcanu: Sunt membru ALDE și sper că voi putea contribui la o relansare a partidului

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu, a declarat, marți, după ce a fost validat în funcția de președinte al Senatului, că speră să poată contribui la o relansare a partidului. El a afirmat că nu își permite la vârsta lui să „facă alte partide”.

„Sunt membru al ALDE, și sper din tot sufletul că voi putea să contribui la o relansare a partidului” (…) „Să fim serioși, la vârsta mea, doar nu vă închipuiți că încep să fac partide…”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

Teodot Meleșcanu a declarat că, în ciuda comentariilor cum că participarea sa pentru candidatură, din partea PSD, ar fi o greșeală, acesta a afirmat că „Regimul senatorior și deputaților le dă dreptul de a candida pentru orice funcție în Parlament.”

Întrebat dacă va merge în instanță în cazul excluderii sale din partidul ALDE, noul șef al Senatului a declarat că există argumente în cazul acestei situații.

„Bineînțeles, am suficiente argumete dacă se ajunge la așa ceva.”, a conchis Teodor Meleșcanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii