• Publicat:
Politică

Meleșcanu, după ce a fost ales președinte interimar al Forței Naționale: Suntem un partid de centru pe care-l preocupă revigorarea României / Despre cursa pentru președinție: Am susținut-o pe doamna Dăncilă în primul tur și o voi susține și în turul doi

Meleșcanu, după ce a fost ales președinte interimar al Forței Naționale: Suntem un partid de centru pe care-l preocupă revigorarea României / Despre cursa pentru președinție: Am susținut-o pe doamna Dăncilă în primul tur și o voi susține și în turul doi
Teodor Meleșcanu a declarat, după ce a fost ales președinte interimar al partidului Forța Națională, că formațiunea este de centru, iar obiectivul este revigorarea României. Grațiela Gavrilescu este prim-vicepreședinte interimar, iar Alexandru Ștefan Băișanu a fost numit purtător de cuvânt.

„Abia am încheiat ședința Biroului Permanent al partidului Forța Națională în care s-au luat măsuri foarte importante. A fost numit președinte interimar al partidului Forța Națională, domnul Teodor Meleșcanu. De asemenea, a fost aleasă doamna Grațiela Gavrilescu în funcția de prim-vicepreședinte al partidului și a fost ales domnul deputat Alexandru Ștefan Băișanu în funcția de șef al departamentului de comunicare și purtător de cuvânt al partidului”, a anunțat, sâmbătă, secretarul general al partidului Forța Națională Mircea Găinușe.

Președintele Teodor Meleșcanu a anunțat validarea pozițiilor de președinți județeni ai Partidului Forța Națională și a precizat că formațiunea pe care o conduce este una de „centru”.

„E un moment deosebit pentru noi. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au creat această structură importantă, Forța Națională și vreau, de asemenea, să mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat acestui partid și astăzi (sâmbătă – n.r.) au fost consfințite și participarea lor la organele de conducere în care au fost aduși. Vreau să vă informez că, de asemenea, cu ocazia discuțiilor de astăzi au fost validate toate pozițiile de președinți județeni și avem deja o strucutră care se constituie dintr-un nucleu central dur, cu toți liderii județeni și mai ales foarte mulți tineri care s-au alăturat partidului. Suntem un partid de centru, preocuparea pentru noi este revigorarea României”, a declarat Teodor Meleșcanu, sâmbătă, la Parlament.

Teodor Meleșcanu a fost exclus din ALDE, după ce a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD. De asemenea, Grațiela Gavrilescu și Alexandru Ștefan Băișanu au fost excluși din ALDE din cauză că au acceptat să fie propuși în funcții de miniștri în fostul Executiv Dăncilă.

 

Teodor Meleșcanu: Am susținut-o pe doamna Dăncilă în primul tur și o voi susține și în turul doi

Teodor Meleșcanu a declarat, sâmbătă, că a susținut-o pe Viorica Dăncilă, în primul tur al alegerilor prezidențiale, și o va sprijini și în al doilea. El a precizat că meritul pentru buna organizare a scrutinului îl are Guvernul PSD, care a adoptat măsuri în acest sens.

„Am avut mai multe discuții pe această temă. Există evident o tendință pe care colegii și-au exprimat-o și direct și indirect. Din punctul meu de vedere nu am ascuns niciodată faptul că am susținut-o pe doamna Dăncilă în primul tur și o voi susține și în turul doi al alegerilor și din ceea ce am văzut la colegii mei, probabil marea lor majoritate vor continua aceste idei”, a afirmat, sâmbătă la Parlament, Teodor Meleșcanu, întrebat pe cine va susține în al doilea tur al prezidențialelor.

Totodată, Meleșcanu s-a arătat mulțumit de felul în care au fost organizate alegerile și a precizat că meritul pentru acest lucru se datorează guvernării PSD.

„În mare măsură sunt mulțumit. Ca urmare a necesității asigurării participării cât mai largi la alegerile prezidențiale, Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă a avut o inițiativă privind adoptarea votului prin corespondență pentru cei din Diaspora și prin mărirea numărului de secții de votare. Din păcate nu prea se vorbește de acest lucru. Din ce am văzut în presă nu au fost probleme mari dar în mare măsură se dovedește că legea pe care am adoptat-o a oferit cu adevărat oamenilor din Diaspora posibilitatea de a a-și exprima preferintețele electorale”, a conchis Meleșcanu. 

 

Inchide