Meleșcanu, după propunerea de PSD la șefia Senatului: Doresc să rămân membru ALDE. Am fost neplăcut surprins de propunerile de excludere

Meleșcanu, după propunerea de PSD la șefia Senatului: Doresc să rămân membru ALDE. Am fost neplăcut surprins de propunerile de excludere
Publicat: 05/09/2019, 20:33

„Eu sunt membru ALDE și doresc să rămân membru al ALDE. De peste 15 ani am fost alături de domnul președinte Tăriceanu și am contribuit la proiectul politic care se numește ALDE. Am stat alături de domnul Tăriceanu în momente dificile, de exemplu excluderea din PNL în perioada lui Crin Antonescu. Urmăresc consolidarea ALDE. La experiența mea, funcțiile nu prezită pentru mine nicio atracție. Dacă însă voi fi ales de către colegi mei senatori președinte al Senatului voi aduce experiența mea, echilibrul și continuarea proiectului ALDE împreună cu PSD. Eu am convingerea că România are nevoie de stabilitate și continuitate pentru a atrage investitori străini și creșterea nivelului de trai a românilor. De aceea doresc salvarea colaborării PSD și ALDE pentru binele României”, a afirmat Teodor Meleșcanu, joi seara, la Antena 3.

Chestionat cum va mai putea salva proiectul reluării colaborării ALDE cu PSD, dacă va fi exclus din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, Meleșcanu a răspuns: „Am fost relativ surprins neplăcut de propunerile de a sancționa prin excludere cei care ar participa la funcțiile de conducere în Parlament. Eu am crezut că funcțiile se obțin în Parlament prin alegeri, pentru că nu sunte iobagi pe moșia nimănui. Orgoliul unui politician nu are ce căuta în conduita unui politician integru. Sigur nu poți satisface pe toată lumea”.

Fostul ministru de Externe a mai spus că există foarte multe soluții pentru ALDE, nu neapărat reîntoarcerea într-o coaliție cu PSD, însă susținerea programului de guvernare în continuare.

„Deocamdată există ministru de la ALDE care și-a asumat rămânerea în Guvern. Din punctul meu de vedere cred că există foarte multe soluții. Avem nevoie de o colaborare între ALDE și PSD pentru binele ALDE în primul rând și pentru binele României în general. E nevoie de consultări. Dacă noi am fost oameni care am bătut palma pentru un program de guvernare, cu bune și cu rele, e evident că trebuie să găsim o soluție pentru ca această continuare a politicii să fie și pe viitor. Ea nu trebuie să fie sub forma unei reîntoarceri la guvernare, ci poate fi o formă de sprijin a programului de guvernare. Obiectivul este ca să asigurăm stabilitatea și funcționarea Guvernului”, a conchis Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD pentru șefia Senat, a declarat că este dispus să fie suspendat din ALDE timp de șase luni pentru a rezolva problema legată de poziția partidului, dar și pentru menținerea grupului de la Senat. Acesta a susținut că a discutat acest subiect și cu alți colegi.

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia Senatului în plenul de marți, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă mai este și Alina Gorghiu din partea PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii