Meleșcanu: ieri șef SIE, azi prezidențiabil. „Sunt dispus să avem alegeri prezidențiale în 2016, cadrul legal protejează ofițerii de informații, e un non-subiect”

Redactor:
Cristian Andrei
Fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, și-a depus la BEC candidatura la prezidențiale, afirmând că tema ofițerilor acoperiți este un non subiect

Meleșcanu a afirmat că semnăturile i-au fost strânse de Partidul Dreptății Sociale (PDS), de fundații, de sindicate, printre care și cel al colonelului Mircea Dogaru. Acesta a dezvăluit ieri pentru gândul că s-a ocupat de strângerea de semnături.

„Nu am vrut să mă implic într-o activitate clar politică decât după ce mi-am dat demisia din poziția de director SIE. Nu există nicio prevedere legală care mi-ar fi interzis acest lucru, dar am muncit prea mult ca SIE să fie perceput ca o structură apolitică, care nu se implică în niciun fel în politica din România și am considerat că singura soluție este să-mi dau demisia să nu existe speculații sau atacuri la adresa SIE”, a afirmat Meleșcanu, care a adăugat că nu a vrut să le facă „cu mâna” sa „asemenea necazuri” celor din SIE.

Meleșcanu se prezintă drept candidatul tinerilor, dar și al celor care nu vor să vină la vot sau al celor nehotărâți.

În privința succesorului său în fruntea SIE, el a precizat că nu este nevoie ca președintele Băsescu să numească un nou șef, deoarece „strict professional” interimatul este asigurat de generalul Predoiu. Premierul Victor Ponta a declarat în această dimineață că președintele Băsescu nu are legitimitate pentru a numi un nou director al SIE.

Meleșcanu a comentat și subiectul prezidențiabilului care este „ofițer acoperit”, spunând că este un „non subiect”.

„E un non-subiect care nu răspunde în niciun fel preocupărilor și intereselor românilor. Este un subiect fabricat, de toți care promovează această idee. Sunt niște prevederi legale care reglementează activitatea ofițerilor de informații. Atât timp cât cadrul legal, cadrul juridic nu se schimbă, acești ofițeri de informații sunt protejați de prevederile legale. Este o opinie a președintelui, dar nu trebuie să fie principala temă a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale”, a declarat proaspătul prezidențiabil.

Întrebat dacă intenționează să-și dea demisia după primii doi ani de mandate pentru a cupla alegerile prezidențiale cu cele parlamentare, Meleșcanu nu a respins o astfel de variantă.

„Mandatul pentru care candidez este un mandate de cinci ani. Dacă reușim în primii doi ani să adoptăm două măsuri fundamentale, măsuri de relansare economică și de resetare a sistemului politic și dacă se va hotărî în Parlament că România are nevoie de unpreședinte care să fie ales pentru un mandate de patru ani, odată cu Parlamentul voi sprijini orice inițiativă care vizează organizarea viitoarelor alegeri și pentru Parlament și pentru președinție în 2016, fără niciun fel de orgolii personale”, a explicat Meleșcanu poziția sa.

Teodor Meleșcanu a vorbit și despre faptul că în mandatul său de președinte dorește ca „România să reintre în normalitate și legalitate”.

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide