MESAJ DE ANUL NOU 2014 de la Traian Băsescu. Ce a transmis președintele de REVELION

MESAJ DE ANUL NOU 2014 de la Traian Băsescu. Ce a transmis președintele de REVELION
Publicat: 31/12/2013, 16:32
Actualizat: 27/09/2018, 23:36

Președintele Traian Băsescu a transmis marți românilor un MESAJ DE ANUL NOU 2014, mulțumindu-le pentru felul în care au știu să rămână, chiar și în momentele grele, o comunitate, dovedind că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment.

„Întâmpinăm un An Nou, un prilej de bucurie și, totodată, de reflecție la perioada pe care am traversat-o împreună. A fost un an marcat de provocări politice, de tensiuni sociale, de dificultăți economice. Vreau să vă mulțumesc, în primul rând, pentru felul în care ați știut să rămâneți, chiar și în momentele grele, o comunitate. Aceasta dovedește că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment”, se arată în mesajul șefului statului, dat publicității de Aadministrația prezidențială.

Președintele își exprimă încrederea că, „pe această identitate puternică a românilor, vom putea clădi, în continuare, un proiect de țară în care modernizarea și dezvoltarea economică să fie priorități care să fundamenteze acțiunile noastre politice”.

Traian Băsescu transmite tuturor cetățenilor români „urările sale sincere de sănătate, fericire și împliniri”.

„De asemenea, doresc să îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru pasul important pe care l-au făcut pe calea integrării europene. Atât România cât și Republica Moldova aparțin spațiului european prin limba, cultura și istoria care ne unesc, dar și prin valorile și aspirațiile pe care le împărtășim”, se arată în mesajul președintelui României.

Șeful statului mai arată că, la cumpăna dintre ani, gândurile sale și recunoștința sa se îndreaptă și către românii care trăiesc și muncesc în afara frontierelor, dar și către militarii aflați la datorie în teatrele de operații.

„Sper că vom întâmpina Noul An motivați de obiectivele pe care ni le propunem și de consolidarea statutului țării noastre în interiorul Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice. La mulți ani, români!”, se mai arată în mesajul președintelui Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a postat mesajul său pentru noul an și pe pagina oficială de Facebook, alături de patru fotografii în care apare alături de familie.

În imagini apar șeful statului, alături de soția Maria, fiica sa, Elena, ginerele Bogdan și nepoata sa, Sofia Anais, lângă bradul de Crăciun.

Postarea de pe pagina de socializare primise, la o oră de la apariție, 4.641 de like-uri.

Președintele Traian Băsescu și soția sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat și de Crăciun.

Președintele și soția sa, Maria Băsescu, sunt cazați la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni după-amiază.

La sosire, șeful statului le-a spus ziariștilor care se aflau acolo: „Ce faceți, ați rămas de la Crăciun aici?”.

Familia Băsescu s-a aflat și de Crăciun la Predeal.

De altfel, Traian Băsescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, după ce în primii ani de șef al statului obișnuia să fie în Piața Universității.

În primul mandat de președinte, Traian Băsescu s-a aflat mai mulți ani la rând în Piața Universității în noaptea de Revelion.

Președintele Băsescu a sărbătorit în Piața Universității inclusiv intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai târziu, președintele a numărat împreună cu mulțimea adunată în Piața Constituției timpul rămas până la intrarea în anul 2008.

Traian Băsescu s-a aflat în Piața Sfatului din Brașov la trecerea în anul 2009. „Vă asigur că instituțiile statului au capacitatea de a face ca 2009 să fie un an în care să trăim mai bine”, le-a spus Băsescu atunci celor prezenți în Piața Sfatului din Brașov.

La trecerea în 2010, președintele a transmis mesajul de Anul Nou din stațiunea Sinaia, cu puțin timp înainte de miezul nopții.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a aflat la Predeal în ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost în mulțime în noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar și că a refuzat să facă acest lucru „dintre steaguri”, după modelul Ceaușescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, președintele a spus că pentru a putea merge într-o piață „trebuie să te invite un primar”.

„Și anul trecut, dacă vă aduceți aminte, am renunțat să fiu într-o piață. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieșit pe trotuar, am spus La mulți ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piață, trebuie să te invite un primar. De când la București nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitație. Am mai încercat prin țară, la Brașov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele și soția sa au petrecut și următorul revelion la Predeal, într-un restaurant. În ultima zi a anului 2011, președintele a adresat concetățenilor săi un mesaj oficial în care a apreciat că „românii pot fi mândri că, printr-un amplu efort național”, au depășit împreună dificultățile acelui an.

Familia Băsescu a petrecut Revelionul 2013 în stațiunea Covasna, unde s-au aflat și Gheorghe Falcă și Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alături de președintele Băsescu și familia sa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată