Mesajul PMP, pentru Klaus Iohannis, după alegerea în funcția de Președinte

Mesajul PMP, pentru Klaus Iohannis, după alegerea în funcția de Președinte
Mesajul PMP, pentru Klaus Iohannis, după alegerea în funcția de Președinte

„Partidul Mișcarea Populară îl felicită pe domnul Klaus Werner Iohannis pentru alegerea în funcția de Președinte al României. Chiar dacă, în dese momente, nu am fost pe aceleași coordonate politice și am avut puncte de vedere diferite, Klaus Iohannis a fost alegerea mai bună în turul doi de scrutin. Pur și simplu, România nu își putea permite să se întoarcă la partidul-stat PSD, la o Justiție aservită politic și la oligocrația pe care o propunea Victor Ponta”, se arată într-un comunicat al PMP remis marți seară.

Potrivit PMP, apelul Elenei Udrea către cei 500.000 de votanți din primul tur, dar și mesajul președintelui către „băsiști” a fost ascultat și a făcut diferența.

„Important este ca Președintele ales, Klaus Iohannis, să nu-i dezamăgească pe cei care au văzut în care răul mai mic și că nu va recurge la o formă de colaboraționism, chiar și tacit, cu PSD și actualul Prim-ministru. Ar însemna că nu a înțeles cu adevărat mesajul românilor care i-au acordat încredere. Partidul Mișcarea Populară va fi parte activă, în continuare, a procesului de schimbare a României. Parlamentarii PMP au votat în Parlament respingerea Legii amnistiei și grațierii, lucu care fusese asumat prin «Pactul pentru Justiție independentă» și «Pactul pentru statul de drept»”, susține PMP.

Partidul precizează că parlamentarii populari vor aviza favorabil, așa cum am făcut-o mereu, toate cererile venite din partea DNA, pentru că Parlamentul nu poate și nu trebuie să devină scut pentru aleși.

„PMP îi cere domnului Iohannis ca, în calitate de încă președinte al PNL, să-i îndemne pe parlamentarii PNL să voteze în favoarea singurului proiect legislativ de vot prin corespondență aflat în procedură parlamentară. Acesta este inițiat de PMP și poate să devină lege chiar de săptămâna viitoare. Printr-un asemenea gest, Președintele ales ar putea dovedi că intenționează să facă politică altfel”, se mai arată în comunicat.

Tags:
Inchide