MESAJUL primului român care a votat în străinătate, scris cu „disperarea emigrantului”: „Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec”

MESAJUL primului român care a votat în străinătate, scris cu „disperarea emigrantului: „Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec
Publicat: 15/11/2014, 23:42
Actualizat: 18/11/2014, 11:43

Votul pentru alegerea președintelui României a început, în Noua Zeelandă, cu 11 ore înainte de deschiderea urnelor în țară. Un român care spune că a votat primul, înaintea tuturor celorlalți români, din toată lumea, în cadrul acestui tur de scrutin, a postat un mesaj pe Facebook, în care își povestește gândurile de la vot. Sunt gânduri de revoltă, gânduri care speră la un viitor mai bun și la întoarcerea acasă. Căci, spune românul, pe nume Dan Coroian-Vlad, el nici măcar nu vrea „o țară ca afară”, ci doar una mai „normală”, împreună cu „certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcția greșită”.

„Stau în fața secției de votare și mă întreb de ce mă trece scrisul. E disperarea de a mă vedea furat, din nou, de speranța că țara mea o să meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se află pe drumul bun). Nu vreau să îmi pierd limba, „I Love You” dă bine numai în filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea și casa pe malul mării în favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țară ca afară”. Vreau doar un pic de normalitate și certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcția greșită. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț în favoarea unui trai decent.

Mesajul românului, care este însoțit de o poză foarte sugestivă de la urnă, se încheie cu un mesaj pentru români: „Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot”.

În doar două ore de la publicare, mesajul primului român care a votat în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost redistribuit de 5.600 de ori și a primit peste 6.500 de aprecieri.

gândul vă reamintește, după cum a relatat și vineri, că în centrele de vot în care au fost probleme în primul tur se anunță, din nou, un vot dificil, în ciuda suplimentării ștampilelor și a cabinelor de vot (nu și a secțiilor). Concret, reprezentanții partidelor, care nu pot fi înlocuiți cu personal MAE, ci tot cu reprezentanți de-ai partidelor, absentează. Procesul de vot riscă să fie chiar mai dificil decât în primul tur în secții precum ICR Londra și în cea de la Consulatul român din Londra, unde, din șapte membri ai Comisiei (unul fiind președintele), trei și-au anunțat absența. Partidele nu i-au înlocuit, astfel că trei ștampile și trei cabine de vot din fiecare secție riscă să nu poată fi folosite. Mai multe, AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA