Mesajul unei românce din Londra care vreme de 7 ani a fost PSD – istă: „Mulțumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiți încă odată ce ne-a făcut să plecăm din țară”

Mesajul unei românce din Londra care vreme de 7 ani a fost PSD - istă: „Mulțumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiți încă odată ce ne-a făcut să plecăm din țară
Publicat: 04/11/2014, 17:27

Alexandra Țăpeanu este o tânără din Galați care s-a stabilit de doi ani în Londra și care, ca și alte mii de români din diaspora, nu a reușit să voteze la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din cauza cozilor interminabile.

Tânără a fost simpatizantă a PSD-ului în timpul liceului, iar apoi și-a făcut carnet de partid, pe care îl are de trei ani. Nu și-a mai plătit cotizația din 2012, de când a plecat din țară, dar a rămas cu inima alături de mișcarea în care a crezut și pe care, susține ea, a apărat-o ori de câte ori a fost nevoie. Acum, s-a simțit trădată, deși venise la vot hotărâtă să/și exercite dreptul.

Dezamăgită de felul în care s-au desfășurat alegerile în străinătate și de faptul că nu a putut să pună ștampila pe buletinul de vot, tânăra a decis să îi transmită un mesaj lui Victor Ponta, candidat la prezidențiale și premierul României, iar scrisoarea sa deschisă a fost publicat pe Facebook.

Mai jos citiți mesajul pe care tânăra care a fost timp de 7 ani PSD-istă i l-a transmis lui Victor Ponta.

„Nu, domnule Ponta. Românii din diaspora nu au ieșit la vot pentru că au fost ‘duși’ cu autobuzele. Românii din diaspora au ieșit la vot pentru că este dreptul lor și responsabilitatea lor morală. Vă spune asta o tânără care vreme de 7 ani a fost sub doctrina PSD. Vă spune asta o tânără care a fost activist încă de la 14 ani, ca mai târziu, la 18 să fie membru cu drepturi depline și cotizații plătite.

Vă spune asta cineva ‘de-al vostru’. Era dreptul meu să votez după ce nu am așteptat și nu am primit nimic de la partid pe ochi frumoși. Era dreptul meu să votez după ce am lucrat cinci luni fără salariu în România, înainte să plec. Era dreptul meu să votez pentru a mai salva ceva din învățământul românesc, mutilat deja. Era dreptul meu să votez pentru viitorul unei țări la al cărui buget, involuntar cotizez.

Și totuși, nu am putut să îmi exercit dreptul, domnule Ponta. Pentru că după opt ore de muncă, am vrut să fiu un bun cetățean pentru țara care m-a aruncat ca pe o măsea stricată. Dar în fața mea erau deja peste 1.000 de oameni și din partea consulatului nu a existat nicio colaborare. Intra o persoană la 10 minute, iar declarațiile pe proprie răspundere erau de negăsit. Zero cooperare și la asta se adaugă și o atitudine zeflemitoare a celor care trebuia să asigure buna desfășurare a lucrurilor. Alta dată v-aș fi apărat ca o hienă, domnule Ponta. V-aș fi apărat pentru că PSD a însemnat enorm pentru mine. Și dacă nu am renunțat când toți îmi spuneau să o fac, credeam că nu voi face asta nicicând.

Dar astăzi, domnule Ponta, mi-ați încălcat un drept fundamental, mie și altor câteva sute de mii de români… Mulțumim pentru că ne amintiți încă o dată ce ne-a făcut să plecăm din țară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×