Mihai Fifor: Mă așteptam ca CSM să se supere când președintele a cerut demisia unui șef de Parchet

Redactor:
Alexandru Costea
Mihai Fifor: Mă așteptam ca CSM să se supere când președintele a cerut demisia unui șef de Parchet
Mihai Fifor a declarat, miercuri, că, în contextul în care CSM a sesizat CCR în privința declarațiilor premierului Viorica Dăncilă dintr-o ședință PSD, se aștepta ca magistrații să fie nemulțumiți atunci când președintele Klaus Iohannis a cerut demisia lui Felix Bănilă de la coducerea DIICOT.

„Eu mă așteptam (ca CSM-n.r.) să se supere foarte tare atunci când președintele României a ieșit și a cerut demisia unui șef de Parchet. N-am văzut nicio reacție în spațiul public, așa cum ar fi fost normal, pentru că nu poți să încalci modul de funcționare al justiției și libertatea înfăptuirii justiției în această țară indicând cine trebuie să plece și cine nu trebuie. Nu știu de ce se sesizează CSM, dar e dreptul domniilor lor”, a declarat secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Șapte membri ai CSM au anunțat, miercuri, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, după înregistrările apărute în presă cu Viorica Dăncilă, care le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare. Solicitarea celor șapte membri de sesizare a Curții Constituționale vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretul pentru eliberarea din funcția de procuror-șef al DIICOT a lui Felix Bănilă, după ce, la începutul săptămânii trecute, solicitase demisia lui Bănilă, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

 

Inchide