Mihail „Horia” Neamțu și Elena Udrea se ceartă pe moștenirea lui Traian Băsescu

Publicat: 28/08/2012, 15:18
Actualizat: 03/02/2019, 20:25

Colaborarea politică dintre Noua Republică și PDL începe cu un scandal între Mihai Neamțu și Elena Udrea, motivul fiind Traian Băsescu. Remarcat în campania pentru referendum de președintele suspendat care l-a botezat „Horia” Neamțu, liderul Noii Republici s-a lansat într-un atac dur la Elena Udrea, deranjat de faptul că aceasta ar fi făcut o „declarație excesivă” când a spus că „Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni”. „Politicienii compromiși trebuie să se retragă”, a scris el pe Facebook.

Replica nu s-a lăsat așteptată, Elena Udrea scriind pe blogul personal că „mulți din zona de dreapta se imaginează a fi „noul Traian Băsescu” și „par la fel de intoxicați de „virusul Antena3″ ca și cei pe care îi critică zi de zi că se lasă păcăliți de trustul lui Voiculescu”.

Reprezentanți ai PDL, PNȚCD, Partidului Noua Republică, Inițiativei Civice de Dreapta a lui Mihai Răzvan Ungureanu și ai Fundației Creștin-Democrate au decis, săptămâna trecută, să formeze o alianță electorală de centru-dreapta, a cărei conducere va fi una colegială.

În campania pentru referendum, Băsescu a spus că are încredere în politicieni tineri, cum ar fi Mihai Răzvan Ungureanu și liderul NR căruia i-a greșit însă numele. „Răzvan Ungureanu este un om pe care contez. Eu un om în care am încredere. Dar nu numai în el. Uitați-vă la Horia Neamțu!”, a spus Băsescu.

Neamțu nu vrea ca Udrea să aibă „dificultăți de interpretare”

Iritarea liderului NR a fost declanșată, după cum chiar el spune în postare pe Facebook, de revenirea Elenei Udrea „cu o declarație excesivă” potrivit căreia „Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani si pentru europeni”

„Ca o concluzie logică, se întelege că nici Elena Udrea însăși nu este un actor politic credibil al României. Atunci de ce mai face declarații? Noua Republică, spre deosebire de alții, spune lucruri logice. Atunci când spunem „schimbare”, atunci asta vrem: o adevarată schimbare a clasei politice. Politicienii compromiși trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntară. Iar pentru ca d-na Udrea să nu aibă dificultăți în interpretarea acestui enunț simplu, precizăm că ne referim și la dânsa”, a scris Neamțu pe Facebook.

Udrea: „Sunt oameni care nu au demonstrat încă nimic

„Mulți din zona de dreapta se imaginează a fi „noul Traian Băsescu”. Mă tem însă că aceste aspirații nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum mă tem de aroganța și autosuficiența unora care, fără a fi trecut încă prin vreun război politic, se proclamă deja a fi „prezentul” și „viitorul”, fără să fi avut vreun merit în „trecut”. Sunt oameni care nu au demonstrat încă nimic, dar, de la adăpostul tinereții și lipsei de experiență politică (sper), spun deja cine merită și cine nu merită să facă parte din „dreapta biruitoare”. Ei par la fel de intoxicați de „virusul Antena3″ ca și cei pe care îi critică zi de zi că se lasă păcăliți de trustul lui Voiculescu”, i-a răspuns Elena Udrea pe blog lui Mihail Neamțu.

Democrat-liberala aduce în discuție platforma de dreapta ca o contrapondere la USL, din care Noua Republică, alături de PDL vrea să facă parte, și susține că o astfel de construcție i se datorează lui Traian Băsescu.

„Întrebarea care se pune este „datorită cui?” Iar răspunsul, oricât s-ar dori mistificat, oricât și-ar dori unii să-și asume meritele rezistenței, este „datorită lui Traian Băsescu”. Este cel care a dus și a câștigat aproape singur războaiele dreptei românești în ultimii 8 ani”, scrie Udrea pe blog.

„Iar pentru ca domnul „Horia” Neamțu să nu aibă dificultăți în interpretarea acestui text simplu, fac precizarea că mă refer și la dumnealui (pentru că eu știu să folosesc pronumele personale de politețe)”, încheie Udrea, ironizându-l pe Neamțu pentru folosirea pronumelui personal „dânsa”.

Neamțu revine: Udrea, regina telegondolelor, a plătit reclamă „la televiziunile unor infractori”

Răspunsul Elenei Udrea l-a făcut pe Mihail Neamțu să revină cu nou atac, tot pe Facebook, într-o postare intitulată „Regina telegondolelor lovește din nou”.

Liderul Noii Republici o acuză pe Udrea că, în calitate de ministru, a plătit „reclamă la televiziunile unor infractori” și a aruncat „cu bani publici pe pârții de schi sau pe festivaluri kitsch”. Neamțu o face responsabilă pe Udrea, ca șef al PDL București, de pierderea Bucureștiului la alegerile locale și că „a negociat cu Piedone & co, pentru blaturi evidente”.

„Pe undeva, este adevarat ce spune d-na Udrea. Liderii Noii Republici nu au experiența guvernărilor de tip PSD-PNL-UDMR-UNPR. Noua Republică nu a plătit reclama la televiziunile unor infractori. Noua Republică nu se pricepe să arunce cu bani publici pe pârtii de schi sau pe festivaluri kitsch.”, scrie Neamțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu