Mihail Neamțu ratează startul ARD. De ce nu semnează Noua Republică protocolul alianței antiUSL

Mihail Neamțu ratează startul ARD. De ce nu semnează Noua Republică protocolul alianței antiUSL
Publicat: 12/09/2012, 15:22
Actualizat: 06/07/2016, 05:45

Termenul legal în care trebuie să se înscrie ca alianță electorală la Biroul Electoral Central încurcă lucrurile în Alianța România Dreaptă, care se vede nevoită să lase deoparte, cel puțin în scripte, Partidul Noua Republică al lui Mihail Neamțu. Cum depunerea actelor trebuie făcută până duminică cel târziu, iar formațiunea lui Neamțu nu are încă personalitate juridică, din cauza a două contestații depuse la Tribunal, aceasta nu poate semna protocolul.

În aceste condiții, singura variantă este înregistrarea Alianței România Dreaptă(ARD) în componența PDL, PNȚCD și Forța Civică.

Cât privește candidaturile reprezentanților Noii Republici sub sigla ARD, aceasta se va putea face dacă aceștia se vor înscrie într-unul dintre partidele componente. Până în acest moment, PNȚCD și-a manifestat deschiderea pentru a-i primi pe candidații din NR. O altă variantă luată în calcul este un protocol între NR și ARD.

Nu doar Noua Republică are probleme, ci și Forța Civică. Neavând încă validată legal noua echipă de conducere, protocolul ARD ar putea fi semnat de fostul președinte al FC, Adrian Iurașcu, și nu de Mihai Răzvan Ungureanu, care a fost ales președinte în urmă cu o săptămână.

ARD se înscrie la BEC fără Noua Republică

Vicepreședintele PDL Sever Voinescu a anunțat, marți seară, la GÂNDUL LIVE, că ARD se va înscrie la BEC până la finalul acestei săptămâni, când expiră termenul legal.

URMĂREȘTE AICI DECLARAȚIILE LUI SEVER VOINESCU DESPRE ARD ȘI DESPRE TENSIUNILE DINTRE MIHAIL NEAMȚU ȘI MRU

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, pentru gândul, că Noua Republică nu poate face parte, în acest moment, din ARD.

„Neavând personalitate juridică, nu poate face parte din Alianță”, a spus Pavelescu.

În privința candidaturilor reprezentanților Noii Republici, liderul țărăniștilor a declarat că se caută soluții, precizând că există disponibilitatea ca liderii NR să participe în alegeri sub sigla PNȚCD. „Mihail Neamțu și-a arătat simpatia pentru PNȚCD”, a adăugat Pavelescu, subliniind că „discuțiile sunt în curs”.

Liderul țărănist a făcut totodată un apel la colegii de Alinață „să-și rezolve problemele interne și să nu intervină în cazul celorlalte formațiuni”.

Traseul juridic al NR

Partidul Noua Republică nu va putea semna protocolul Alianței România Dreaptă din cauza faptului că înregistrarea partidului la tribunal a fost contestată și nu mai este timp pentru rezolvarea acestei situații, a declarat Mihail Neamțu.

El a explicat că traseul dosarului a fost blocat între Tribunal și Curtea de Apel, iar Curtea de Apel va rezolva situația în 15 zile, fiind prea târziu ca PNR să semneze protocolul alianței.

Mihail Neamțu a declarat, pentru gândul, că în acest moment se caută o soluții, o variantă luată în calcul fiind semnarea ulterioară a unui protocol între ARD și Noua Republică, în momentul în care aceasta își va fi rezolvat problemele juridice.

Liderul NR a confirmat oferta făcută de PNȚCD, adăugând că o decizie se va lua după evaluarea tuturor aspectelor legale.

Mihail Neamțu a precizat că, deși NR nu poate semna protocolul ARD, acest lucru nu înseamnă că formațiunea va rămâne în afara alianței dreptei. NR va avea în continuare reprezentanți în Comisia de integritate condusă de Monica Macovei și va face propuneri pentru programul de guvernare.

Noua Republică a depus, pe 5 iunie, la Tribunalul București, cererea de înscriere în registrul partidelor politice. pe 28 iunie, instanța a pronunțat o soluție favorabilă, admițând solicitarea NR. Hotărârea judecătorescă a foat comunicată la finalul membrilor foindatori aabia la finalul lunii august, putând fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare. Potrivit lui Mihail Neamțu, nimeni nu a depus în acest interval o contestație, însă înainte de depunerea la registratură a cererii pentru hotărârea cu mențiunea „irevocabilă”, au fost formulate două recursuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...