Ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene a promovat reducerea TVA la prezervative

Ministrul delegat propus pentru Afaceri Europene a promovat reducerea TVA la prezervative
Publicat: 29/06/2017, 11:30
Actualizat: 29/06/2017, 21:47

În 2008, actualul europarlamentar, care era candidat al Alianței PSD-PC pentru Camera Deputaților în Colegiu 10 din București, a propus reducerea TVA la prezervative -în cadrul ofertei sale electorale – argumentând astfel: „”Trendul ascendent înregistrat de aceste statistici, coroborat cu faptul că media europeană a TVA la prezervative este de 10%, m-au determinat să aduc pe agenda publică o astfel de propunere. Promovarea unei astfel de inițiative va contribui nu doar la protejarea cetățenilor de riscuri inutile, ci va dovedi că știm să ne adaptăm ca societate la ritmul alert de viață pe care îl are populația”.

El a mai folosit ca argument „statisticile îngrijorătoare”, respectiv faptul că în România existau atunci „25.000 de cazuri de HIV / SIDA, 70 % dintre bolnavi sunt tineri și în fiecare an au loc 160.000 de avorturi, dintre care 10 % sunt în rândul tinerelor de 15 – 19 ani”.

La acel moment, Negrescu și-a prezentat oferta electorală într-o cafenea din Capitală, ocazie în care a împărțit auditoriului prezervative pe care era inscripționată sigla PSD și numele său, precum și numărul sectorului în care candida.

Negrescu deține, din 2007, funcția de președinte-coordonator național al PES Activists România, structură cu peste 7.000 de membri în toată țara, compusă din membri și simpoatizanți PSD de toate vârstele. Din această funcție a promovat activitatea PES în România și a păstrat legătura cu partidele de stânga din Europa.

Licențiat în științe politice la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Negrescu deține un MBA la ASE și CNAM Paris, precum și un Master în Afaceri Europene și Internaționale la IEP Grenoble.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase