Ministrul demis al Dezvoltării, Cristian Petrescu: Banii pentru creșteri de salarii existau; orice diminuare a investițiilor va face rău țării

Ministrul demis al Dezvoltării, Cristian Petrescu: Banii pentru creșteri de salarii existau; orice diminuare a investițiilor va face rău țării
Publicat: 05/05/2012, 15:24
Actualizat: 30/01/2019, 20:53

Banii pentru reîntregirea salariilor existau și nu trebuie luați din investițiile MDRT, pentru că orice leu „investit în investiții” aduce locuri de muncă, a declarat sâmbătă, într-o conferință în care și-a prezentat bilanțul la conducerea instituției, ministrul de resort demis, Cristian Petrescu.

„Absolut toate programele noastre de investiții sunt extrem de importante. După părerea mea, și nu numai a mea, ci a întregii coaliții care a fost până acum la guvernare, orice leu, orice ban investit în investiții aduce locuri de muncă, drept pentru care sunt foarte importante reîntregirile salariilor și acea diminuare a CAS”, a spus Petrescu.

El a spus că întregirea salariilor era prevăzută oricum, „nu doar” prin reducerea investițiilor.

„Sper ca noul guvern să poată să balanseze într-un fel aceste creșteri salariale cu necesitatea ca aceste investiții să continue. Nu cred că poți să-i spui unei familii că nu va avea apă pentru că se duc banii în altă parte. Banii aceea, din câte am înțele de la Ministerul de Finanțe, existau pentru creșterile de salarii, drept pentru care orice diminuare a investițiilor cred că nu poate decât să facă rău țării, prin pierderea de locuri de muncă și prin rămânerea în stadiul pe care nu și-l dorește nimeni”, a afirmat Petrescu.

El a mai spus că în cele 87 de zile de mandat a îmbunătățit rata de absorbție a fondurilor europene accesate prin Programul Operațional Regional-Regio cu aproape 2,5%.

În prezent, rata de absorbție este de 13,96%, Programul Operațional Regional, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), ocupând primul loc în ceea ce privește absorbția fondurilor europene structurale și de coeziune între toate programele operaționale din România.

Tot în mandatul său au fost semnate 175 de contracte de finanțare, în valoare totală de 1,14 miliarde de lei, și s-au efectuat plăți către beneficiari în valoare de 469 de milioane de lei.

Cristian Petrescu a anunțat că MDRT a trimis săptămâna trecută Comisiei Europene noua versiune îmbunătățită a Schemei de eficiență energetică pentru clădirile de locuit, prin care să se poată accesa fonduri europene pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică.

În mandatul său, a spus ministrul demis, Agenția Națională pentru Locuințe a finalizat construcția a 134 de apartamente, alte 662 de unități locative urmând să fie recepționate în lunile mai și iunie.

El a vorbit și despre 356 de lucrări de reabilitare și modernizare de drumuri, 427 de lucrări de alimentare cu apă aflate în lucru și 27 de lucrări la sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate care sunt în execuție în întreaga țară.

„Au fost 87 de zile de muncă intensă pentru mine, dar și pentru colegii din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și din instituțiile pe care le coordonăm. Este o muncă incredibilă. M-am angajat, la începutul mandatului, să creez locuri de muncă, să dezvolt cât mai mult, prin proiectele pe care le semnez, condițiile de viață ale cât mai multor comunități locale și să-mi aduc contribuția la îmbunătățirea ratei de absorbție a fondurilor europene. Ministerul și instituțiile pe care le coordonează derulează direct sau finanțează mii de lucrări în întreaga țară, ceea ce înseamnă locuri de muncă, pe de o parte, și creșterea nivelului de trai al locuitorilor acelor comunități, pe de altă parte. Pot spune, astfel, cu cifrele în mână, că am reușit ceea ce mi-am propus și am reușit într-un timp foarte scurt”, a mai spus Cristian Petrescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...