MINISTRUL EDUCAȚIEI, IOAN MANG, A DEMISIONAT. Ponta: „Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educației”

Redactor:
Clarice Dinu
MINISTRUL EDUCAȚIEI, IOAN MANG, A DEMISIONAT. Ponta: „Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educației”
Ministrul Educației, Ioan Mang, a demisionat astăzi din funcție

Ministrul Educației, Ioan Mang, a demisionat astăzi din funcție, a anunțat premierul Victor Ponta. Șeful guvernului a adăugat că ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, va asigura interimatul la ministerul Educației, el urmând să asigure și organizarea examenului de Bacalureat 2012.

Ponta a spus că are la dispoziție 45 de zile pentru a nominaliza un nou ministru la Educație și le va folosi „pentru o consultare cât mai largă”.

„Regret situația în care l-am pus pe domnul Mang. Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educației. Domnul Mang are în acest moment mâinile dezlegate să își poată apăra imaginea, prestigiul și munca de atâția ani și sunt absolut convins că, în zilele următoare, fără a mai avea presiunea acestei funcții care se dovedește mult mai dificilă decât am crezut vreodată, va restabili adevărul și mă va ajuta și pe mine, și probabil și pe dumneavoastră, să înțelegem exact ce s-a aflat în spatele acestor atacuri repetate asupra celor care au fost nominalizați pentru funcția de ministru al Educației”, a spus Victor Ponta.

Premierul a acuzat Comisia de Etică de la Ministerul Educației, despre care a spus că este înființată de fostul ministru PDL Daniel Funeriu, că a tergiversat clarificarea acuzelor de plagiat la adresa lui Mang, pentru a compromite organizarea examenului național de Bacalaureat.

„Acea Comisie de Etică a luat act de acuzațiile aduse ți în loc să stabilească un termen de câteva zile pentru a clarifica situația, a fixat ca prim termen de audiere ziua de 15 iunie, data la care începe Bacalaureatul. Ținta adevărată a fost de fapt modul în care organizam Bacalaureatul”, a spus Ponta.

UPDATE „Voi continua să lupt pentru bunul mers al Educației, pentru a face adevărata reformă”, a declarat Ioan Mang. El a explicat că a ales să demisioneze pentru că imaginea Guvernului era afectată. Întrebat de ce nu a demisionat mai devreme, în această logică, Mang a răspuns că a crezut „că totul este un atac politic și că se va opri când comisiile de anchetă” vor prelua cazul. „Nu am nimic să îmi reproșez”, a mai spus Mang.

Tags:
Inchide