Ministrul Justiției, băgat în ședință de Ponta și Antonescu. Ponta și Antonescu, băgați în ședință de Mazăre: DACĂ ERAM EU, DRACII ÎI LUAU

Ministrul Justiției, băgat în ședință de Ponta și Antonescu. Ponta și Antonescu, băgați în ședință de Mazăre: DACĂ ERAM EU, DRACII ÎI LUAU
Publicat: 09/10/2012, 10:44
Actualizat: 07/07/2016, 19:46

De aproape o săptămână de când Ministerul Justiției a propus-o pe Laura Codruța Kovesi pe un post de ministru-consilier al guvernului USL, detașat la Bruxelles, subiectul ține agenda ședințelor PSD și PNL, dar și a celor comune ale social-democraților și liberalilor. Dincolo de contrele la vârf între Ponta și Antonescu, iderii locali ai celor două partide au intrat și ei în disputa pornită de la nominalizarea lui Kovesi.

Miza este mult mai mare, președintele PNL, Crin Antonescu, declarând public că „probabilitatea ca doamna Kovesi să devină șef al DNA este foarte mare”, nu fără a comenta că fostul procuror general a dat dovadă de partizanat politic în perioada referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

De altfel, liderii au convocat-o la o întâlnire luni seară pe Mona Pivniceru, ministrul Justiției, nu înainte însă de a-și exprima public dezacordul față de nominalizarea lui Kovesi.

Mazăre îi cere lui Ponta să fie „mai înțepat”

Tonul nemulțumirilor l-a dat, încă de dimineață, primarul Constanței, Radu Măzăre, care i-a cerut premierului Victor Ponta să fie mai „înțepat” cu americanii și europenii care „își bagă nasul în România și ne conduc pe interese”.

Recent, președintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut premierului să fie mai ferm în relația cu partenerii externi, deoarece aceștia fac presiuni pentru ca Daniel Morar să devină șeful Parchetului General, iar Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

„Are dreptate domnul Antonescu, Ponta ar trebui să acționeze. Ce nu ați văzut cum își bagă nasul și ne conduc pe interese? Sunt multe probleme pe care ar trebui să le rezolve ei la ei și americanii și europenii până să ne dea nouă lecții. N-ar fi rău ca Ponta să fie mai tranșant în relațiile externe. Ar trebui să fie puțin mai înțepat”, a spus Radu Mazăre la sediul central din Kisellef.

El a lăudat guvernul polonez, care a avut o atitudine tranșantă în relația cu Uniunea Europeană în privința adoptării monedei euro.

„Eu nu vreau funcții la București. Dacă doamna Kovesi va ajunge la DNA, ce dracu să fac, ce am făcut și în ultimii ani îmi fac dosare în continuare. Eu sunt foarte mirat, ce astea sunt funcții pe care le-au luat pe vecie”, a afirmat Mazăre.

Edilul Constanței a adăugat că dacă își dorea funcții la București, „dracii îi luau, inclusiv pe Morar și Kovesi”.

Dacă veneam la București, dracii îi lua inclusiv pe Morar și pe Kovesi. „După părerea mea trebuie să plece amândoi și Morar și Kovesi, sunt două slugi băsiste”, a fost concluzia lui Mazăre.

Antonescu: Nu sunt de acord ca Kovesi să fie delegată la Bruxelles, dar nu e decizia mea

Cât privește delegarea la Bruxelles a lui Kovesi, liderii USL nu s-au ferit să-și declare public dezacordul, sub rezerva însă a idependenței de care se bucură ministrul Justiției, Mona Pivniceru, pe care de altfel au chemat-o la o întâlnire de partid pentru a discuta.

Întrebat dacă este de acord ca fostul procuror general să fie reprezentatul României la Bruxelles, președintele PNL, Crin Antonescu a răspuns: „Nu, dar nu e decizia mea și nu e problema mea”.

„Este o opinie strict personală, care nu are cu nimic a face cu decizia ministrului Justiției, care are tot dreptul să o ia, are toată jurisdicția să o ia și care are sprijinul PNL, al USL, pentru a lua ce decizii găsește de cuviință în deplină libertate sau independență de opinia mea sau a altcuiva dintre factorii politici”, a mai spus liderul PNL, la finalul ședinței la care a participat și Pivniceru.

Ponta: Nici n-o susțin, nici nu sunt contra

În aceeași linie a comentat și premierul Victor Ponta, însă nu atât de tranșant precum colegul său de alianță. „Sigur, știți cum … ideea e următoarea, propunerea îi aparține doamnei ministru Pivniceru și, din punctul meu de vedere, ministrul știți foarte bine că are atribuțiile sale. (…) Nici n-o susțin, nici nu sunt contra (propunerii lui Kovesi, n.r.) pentru că nu am nicio legătură cu ea”, a precizat Ponta.

La finalul întrevederii la care a participat și ministrul Justiției, premierul a spus că a avut o discuție privind cerințele pe care le-a avut Bruxellesul în privința noilor numiri la Parchetul General și la șefia DNA.

„Am discutat încă o dată cu domnia sa referitor la ceea ce a stabilit la Bruxelles, procedura este cea pe care o cunoașteți, în sensul că s-au depus candidaturile, înțeleg că în jurul datei de 22-23 vor avea loc interviurile și depunerea planurilor de management, după care doamna ministru Pivniceru va face două propuneri, una pentru funcția de procuror general, una pentru procuror-șef al DNA, urmând ca aceste două propuneri să intre în discuția CSM”, a spus Ponta.

Pivniceru a „fentat” presa

Ședința USL la care a participat și ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a avut loc în cabinetul președintelui Senatului, Crin Antonescu. Pivniceru nu a dorit să facă declarații la sosire. După aproximativ 20 de minute, ea a plecat pe o ieșire unde nu se aflau ziariști.

Concluzia lui Mazăre

Concluzia zilei i-a aparținut tot lui Radu Mazăre:Ministrul Justiției a avut o discuție „în particular” cu Crin Antonescu și cu Victor Ponta. Mazăre a fost întrebat dacă a fost discutat subiectul delegării lui Kovesi la Bruxelles și cum vede această decizie.

„Foarte bine, ducă-se, o iau și cu mine în Madagascar numai să ne lase în pace. (…) Astea nu sunt niște funcții pe viață. Ce, s-a născut șefă, pe ea nici măcar nu o alegem. Hai să mai schimbăm și alții, alții, că nu o fi singura procuroriță, eu știu că e sluga lui Băsescu, dar să ne mai lase”, a comentat Mazăre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine