„Ministrul Justiției nu va propune revocarea lui Kovesi”. Scenariul lansat de un politician din opoziție care se declară dezamăgit de „abandonul total” al lui Iohannis

„Ministrul Justiției nu va propune revocarea lui Kovesi. Scenariul lansat de un politician din opoziție care se declară dezamăgit de „abandonul total al lui Iohannis
Publicat: 19/02/2018, 12:10

„Nu cred că ministrul Toader va face o asemenea propunere, în contextul actual. Chiar dacă ministrul Toader reprezintă o majoritate toxică, PSD și ALDE, în Cabinetul Dăncilă, am observat cu câtă prudență își alege termenii atunci când face referire la activitatea DNA. Domnia sa va cita din rapoartele Inspecției Judiciare, din evaluările făcute la minister și va veni cu niște recomandări, dar nicidecum nu va avea curajul, de exemplu, să îi ceară în plenul reunit al celor două Camere demisia șefei DNA (…). Apar procurori din cadrul instituției care fac diferite afirmații care îngrijorează societatea. Trebuie să ținem cont de toate aspectele și în mod clar Inspecția Judiciară trebuie să vină să ne prezinte un raport cât se poate de obiectiv. Din punctul meu de vedere, procurorul-șef al DNA nu va pleca, nu i se va cere demisia și cel mai probabil își va încheia mandatul la termen”, a spus președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, la RFI.

Tomac l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a adoptat atitudinea de„abandon total”, deși ar fi trebuit „să fie un mediator, un actor mult mai implicat”.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției a amânat decizia referitoare la propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA. Tudorel Toader a transmis că va prezenta joia aceasta un raport în Parlament și, implict, și concluziile referitoare la activitatea DNA, DIICOT și a Parchetului General.

Acesta a ținut să sublinieze că în momentul în care a acceptat funcția de ministru al Justiției s-a întâlnit cu liderii coaliției de guvernare care l-au asigurat că nu se vor implica în hotărârile care vor fi luate la minister, precizând că este o condiție care a fost îndeplinită și care încă se respectă.

„Înainte de a accepta funcția de ministru al Justiției, am discutat cu liderii coaliției de guvernare și am primit asigurări de neimplicare a factorului politic în deciziile care vor fi luate la minister, ceea ce s-a respectat, se respectă și în prezent. (…) Am avut o întâlnire cu doamna prim ministru, solicitându-mi să comunic public raportul privind activitatea desfășurată la nivelul Ministerului Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției. Săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, voi face o informare de presă în care voi prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitaea DNA”, a transmis Tudorel Toader joia trecută, într-o scurtă declarație de presă.

Ministrul Justiției a fost chemat de urgență din Japonia, de premier, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu procurori ai DNA, care sugerează că aceștia ar fi fabricat probe în dosare importante. Înainte de ședința de guvern, cel mai probabil, prim-ministrul a avut o discuție cu Tudorel Toader.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun