Ministrul Justiției prezintă săptămâna viitoare în Guvern proiectul pentru modificarea Codurilor penale

Ministrul Justiției prezintă săptămâna viitoare în Guvern proiectul pentru modificarea Codurilor penale
Publicat: 09/05/2017, 13:45
Actualizat: 26/03/2019, 11:30

„Luni, pe data de 15 e planificată și anunțată pe site cea de-a doua dezbatere cu specialiștii profesioniști ai dreptului pe Codul Penal, Codul de procedură penală, punerea de acord cu deciziile Curții Constituționale, transpunerea directivei privind confiscarea extinsă, transpunerea directivei referitoare la protecția victimelor infracțiunii. Așadar, cea de-a doua dezbatere, după care săptămâna viitoare prezint proiectul de lege în Guvern și îl trimitem la Parlament spre dezbatere”, a declarat Tudorel Toader.

Totodată, el a precizat că responsabilii din Ministerul Justiției lucrează în prezent la pachetul de legi privind Justiția, respectiv Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, urmând să îl prezinte spre aprobare „probabil” peste două săptămâni.

Ministrul Justiției s-a arătat încrezător și în privința rezolvării supraaglomerării din penitenciare: „Sigur că (pachetul de măsuri alternative – n.r.) este așteptat de mult. Știm foarte bine că avem decizia pilot a Curții Europene, decizie care necesită trei luni pentru a rămâne definitivă plus alte șase luni pentru a arăta foaia de parcurs. Vă asigur că ne vom încadra în termenul stabilit prin decizia Curții”, a conchis ministrul Justiției.