Ministrul Mariana Câmpeanu este în concediu medical până vineri

Ministrul Mariana Câmpeanu este în concediu medical până vineri
Publicat: 25/02/2014, 14:05
Actualizat: 29/07/2014, 17:44

Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, i-au fost recomandate cinci zile de concediu medical, în urma accidentului vascular suferit zilele trecute, aceasta fiind în repaus până în 28 februarie, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituției, Iolanda Stăniloiu.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii a precizat că în cele cinci zile cât ministrul Mariana Câmpeanu va fi în concediu medical, atribuțiile de serviciu au fost delegate secretarului de stat Georgeta Bratu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (PNL), a suferit un accident vascular minor, luni a fost consultată la Spitalul Universitar de Urgență București, fără a fi internată, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

„Ministrul Mariana Câmpeanu s-a prezentat, luni dimineață, la ora 11.00, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București. A fost consultată de specialiști, iar la ora 12.00 a părăsit spitalul”, au precizat sursele citate.

Premierul Victor Ponta a declarat că a avut luni dimineață o discuție cu ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, despre accidentul vascular pe care aceasta l-a suferit sâmbătă, el arătând că a rugat-o să stea liniștită în aceste zile.

„Îmi pare foarte rău. Mi-a spus că a avut un accident vascular sâmbătă și chiar am rugat-o și e foarte bine că merge, să aibă grijă, pentru că sâmbătă i s-a întâmplat acest lucru. De fapt, tema discuției noastre a fost tocmai acest necaz de sănătate pe care îl are și am rugat-o să stea liniștită în aceste două zile”, a precizat Ponta.

El și-a exprimat speranța ca PNL să rămână la guvernare, arătând că, în această situație, și Marina Câmpeanu va rămâne ministru.”

„Sper ca PNL să rămână la guvernare și atunci rămâne și doamna Câmpeanu. Dacă PNL va decide altfel, evident că și doamna Câmpeanu va urma decizia PNL”, a spus Ponta.

El a arătat că ministrul Mariana Câmpeanu își va continua activitatea și, în funcție de decizia PNL, va proceda în consecință.
„Nu s-a pus problema ca doamna Câmpeanu să continue într-un Guvern din care PNL își retrage miniștrii”, a subliniat Ponta.

Delegația Permanentă a PNL se reunește marți seară pentru a decide dacă liberalii rămân sau nu în Guvern.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat, duminică, la Conferința teritorială de alegeri a PNL Hunedoara, care s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Deva și la care a luat parte și președintele PNL, Crin Antonescu.

Mariana Câmpeanu, care este senator de Hunedoara în colegiul ce cuprinde și Deva, a stat la prezidiu, alături de conducerea PNL. Ea li s-a și adresat participanților, spunând că „forța este la PNL” și că este cazul ca liberalii să aibă „și cel mai bun președinte de țară”.

„Noi ar trebui să facem un bilanț. Avem alegeri, avem cei mai distinși invitați. Vreau doar să vorbesc de concluzii. Avem una dintre cele mai bune organizații liberale din țară. Avem unul din cei mai buni președinți de organizație liberală din țară. Avem unul dintre cei mai buni președinți de CJ care și în opoziție a știut cum să aducă ceva bun pentru Hunedoara. Avem cei mai buni consilieri, parlamentari. Forța este la noi. Este cazul să avem și cel mai bun președinte de țară. Forța este la noi și prin noi înșine vom învinge”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Centrul de Investigații Media a scris, într-un material publicat în 18 februarie, că ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soțului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie și indemnizație de însoțitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare și diagnostice discutabile”.

Mariana Câmpeanu afirma că materialul de presă despre pensionarea soțului său a avut „drept unic scop denigrarea” ei și a familiei, printr-un demers „nedeontologic și nesusținut de dovezi concrete”, adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Președintele Traian Băsescu declara că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-și prezinte demisia dacă știe că soțul ei nu este invalid și nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Ministrul Muncii spunea, în 20 februarie, că, în afară de președintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia și crede că trebuie să ia o decizie pentru ea și familie, în condițiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu își mai poată face treaba din cauza stresului.

„Nu îmi pot permite să îmi dau demisia, pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În același timp, sunt și eu un om uzat, lucrez 12 – 14 ore pe zi, plus problemele de acasă și nu mai pot face față, nu la faptul că sunt în atenția presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra și nu îmi mai pot face atribuțiile de serviciu. Și, în condițiile astea, nu știu dacă mai pot să rămân”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în urma unei sesizări pe care a primit-o de la Centrul de Investigații Media.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase