Mircea Băsescu cere daune de un milion de euro în procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu cere daune de un milion de euro în procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial
Publicat: 19/12/2014, 14:27

La Tribunalul Constanța a avut loc, vineri dimineață, un nou termen în dosarul în care membrii familiei Anghel, respectiv Izaura Anghel, Marius Constantin, Florin Anghel, Fănica Anghel și Grinică Ion Anghel, sunt judecați pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a depus o cerere prin care clientul său să se constituie parte civilă în proces, solicitând daune morale de un milion de euro pentru prejudiciul de imagine adus.

De asemenea, soția lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Fănica Anghel, și fiul ei, Florin Anghel, au solicitat instanței un nou termen de judecată pentru a-și angaja alt avocat, deoarece nu mai vor să fie reprezentați de Pavel Abraham, acesta urmând să-i apere în acest proces pe ceilalți trei membri ai familiei.

Avocatul Pavel Abraham a cerut ca ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, să nu mai fie judecat în stare de arest preventiv, ci sub control judiciar sau arest la domiciliu, Tribunalul Constanța rămânând în pronunțare.

Totodată, membrii familiei Anghel au cerut recuzarea procurorului DNA Andrei Botean, însă judecătorul le-a spus că această solicitare trebuie înaintată procurorului ierarhic superior.

În sala de judecată, Izaura Anghel l-a acuzat pe procurorul DNA Andrei Bodean că ar fi primit o sticlă de whisky de la Mircea Băsescu pentru organizarea flagrantului.

„Botean i-a spus lui Băsescu (n.r. – Mircea Băsescu): «Să-mi dai sticla de whisky, că te-am scăpat de țigani»”, a spus Izaura Anghel.

La termenul de vineri, fiica lui Sandu Anghel, Izaura, a venit însoțită de cei doi copii ai săi, spunând că nu a avut cu cine să îi lase, iar instanța a încuviințat prezența minorilor în sala de judecată, cu condiția de a nu tulbura desfășurarea ședinței.

Următorul termen în dosarul privind șantajarea lui Mircea Băsescu de către membrii ai familiei Anghel va avea loc pe 6 ianuarie, la Tribunalul Constanța.

La finalul procesului, Ioan Grinică Anghel l-a sunat pe tatăl său, Sandu Anghel, care a transmis jurnaliștilor că vrea să facă alte denunțuri împotriva lui Traian Băsescu.

„E vorba de mai multe sume de bani pentru alte dosare. Banul a ajuns la Traian Băsescu, facem denunțuri după ce iese Traian Băsescu de la Președinție”, a transmis Sandu Anghel, menționând că are și probe în acest sens, respectiv filmări.

Avocatul Pavel Abrtaham a precizat că a auzit că Sandu Anghel ar intenționa să facă alte denunțuri, dar că nu are probe în acest sens pentru că nu îl mai reprezintă pe Bercea Mondial.

Soția lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin și Grinică Ion Anghel, precum și fiica și ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție din Constanța, la sfârșitul lunii iunie, fiind acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănțeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar amenințând cu dezvăluirea în presă a unor informații compromitățoare, de corupție, în care ar fi fost implicat acesta și familia sa.

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au amenințat și pe Marian Căpățână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să își transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai și 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, și fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleași amenințări despre pretinsa implicare în infracțiuni de corupție, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinși în flagrant de procurorii anticorupție.

Două zile mai târziu, în 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibași, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar, și i-a cerut să își retragă plângerea formulată și să dea declarații din care să rezulte inexistența faptei de șantaj, astfel încât Marius Constantin să fie pus în libertate prin admiterea contestației formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanța. Fiul lui Bercea Mondial a amenințat că, în caz contrar, va dezvălui, prin intermediul presei, înregistrări care să susțină implicarea acestuia în săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Tot la Tribunalul Constanța se judecă și dosarul în care Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată, în 14 iulie, în dosarul în care fratele președintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpățână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentință favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că fratele președintelui va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot, dar și pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpățână și suma de 350.000 de euro, în același scop.

Anchetatorii susțin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpățână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpățână este acuzat că și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiți de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanța a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeași decizie fiind luată și în cazul lui Marian Căpățână.

Cosmin Vãideanu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?