Mircea Diaconu: Ziariștii au înțeles greșit, NU MĂ RETRAG din politică

Mircea Diaconu: Ziariștii au înțeles greșit, NU MĂ RETRAG din politică
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 27/03/2019, 22:49

Senatorul PNL Mircea Diaconu, cercetat pentru conflict de interese, a declarat, vineri, la Pitești, că ziariștii au înțeles greșit că el se retrage din politică, susținând că el doar a spus atunci că nu va mai candida pentru Senat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu mă retrag din politică, nu mai vorbiți prostii, scuzați-mă. Că sunt niște fete reporterițe pe colo, pe colo și nu înțeleg ce spui, pentru că trebuie să știi limba română exact ca să pricepi. Dar la dumneavoastră nu admit chestia asta. N-am zis niciodată că mă retrag din politică, am spus că nu mai candidez, e o mare diferență. Pot face politică foarte bine și obligatoriu ca simplu cetățean. Și chiar mai bine. (…) Încă ceva ce trebuie să precizez, am spus o dată, mai zic o dată, nu mă retrag din politică, rămân vicepreședinte PNL și cu gura cât șura, cum am fost și până acuma. (…) De filme și de teatru nu m-am lăsat niciodată. În acest interval, de patru ani, am făcut vreo cinci filme cred, ceea ce e foarte bine. Am făcut un film care se cumește «Cu buletinul la Paris», dar amărâtul ăla pe care îl joc eu nu ajunge niciodată la Paris, visează să ajungă și el, n-are bani. După aia, la primăvară, mai am încă două de făcut, filme vreau să spun, dar între timp plec și la Bruxelles să joc un spectacol. În noiembrie, pe 27, am foarte multă treabă! Pe de altă parte mai zic o dată nu mă retrag din politică. Asta ca să n-aibă bucuria unii că m-am retras”, a afirmat Mircea Diaconu.

Întrebat de jurnaliști dacă va mai candida în 2016 pentru Parlament, Mircea Diaconu a răspuns: „Nu, nu, nu, nu, nicidecum! Deci acest lucru nu-l mai fac, vorbesc de Parlamentul României, nu mă mai interesează pur și simplu fiincă e o zonă în mare măsură pasivă. Pentru mine, care am alt ritm, eu sunt așa mai vioi, mai iute, mai așa… îmi place să iau o treabă să depindă de mine și să o fac până la capăt, oricare ar fi ea, de orice fel, inclusiv… Orice.”

De asemenea, întrebat dacă vrea să candideze pentru un post de europarlamentar, Diaconu a spus că deocamdată nu este interesat de acest lucru.

„Nu știu, vedem. Cert e că nu mai vreau să candidez la parlamentare. Deocamdată, nu mă mai interesează lucrul ăsta cred că voi sau pot fi mai folositor în alte părți, sunt chiar sigur”, a spus Mircea Diaconu.

Referitor la cei patru miniștri acuzați de incompatibilitate, Mircea Diaconu a spus că este vorba despre „săpăturile de toamnă, săpăturile de primăvară”.

„Sunt patru, sunt loturi, loturi, loturi, loturi. Eu când am plecat de acolo acum câteva luni, mai în glumă, mai în serios «atenție c-o să vă ia unul câte unul». Uite că n-am avut dreptate și au luat câte mai mulți odată”, a declarat Mircea Diaconu.

Marți, Mircea Diaconu declara, la sediul Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiției, că se retrage din viața politică, că revine la statutul lui de cetățean simplu, precum și la mașina lui de suflet, un ARO 10, precizând că în cinci zile începe un film – „Cu buletinul la Paris” – în care va avea rolul principal.

„S-ar putea odată să nu mai ies. Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez și m-am retras din viața asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetățean”, spunea Diaconu.

Actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a venit, marți, la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte cu soția sa în calitate de director al Teatrului Nottara.

Reclamat procurorilor de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanței supreme au extins cercetările în cazul lui Mircea Diaconu și au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, și-a ajutat soția, actrița și regizoarea Diana Lupescu, să primească anumite contracte.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan și funcția de director al Teatrului Nottara din București. ANI a reclamat totodată și un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziția de director al teatrului, a promovat-o pe soția sa în funcția de regizor artistic al instituției, realizând, potrivit procurorilor, „în mod direct un folos material pentru soția sa”.

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Liderul PSD, Victor Ponta, președintele PNL, Crin Antonescu, și cel al PC, Daniel Constantin, precum și Mircea Diaconu și Liviu Dragnea, au participat, vineri, la Pitești, la lansarea candidaților USL în Argeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?