Mircea DRĂGHICI se retrage din cursa pentru funcția de ministru al TRANSPORTURILOR

Redactor:
Ana Petrescu
Mircea DRĂGHICI se retrage din cursa pentru funcția de ministru al TRANSPORTURILOR
Mircea Drăghici își retrage candidatura pentru funcția de ministru al Transporturilor

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

Social-democratul vrea ca Ministerul Transporturilor să fie performant și își oferă sprijinul, indiferent de funcția în care se află.

„Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat, voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, explică Drăghici.

Marți seara, celalălt candidat, pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, Lia Olguța Vasilescu își anunțase retragerea, în urma unei discuții cu președintele PSD, Liviu Dragnea, considerând că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis anunțase că o respinge pe Lia Olguța Vasilescu pentru postul de ministru al Dezvoltării, însă nu a dat vreun răspuns legat de portofioliul de la Transporturi, era propus Mircea Drăghici.

Cele două ministere nu au miniștri plini de la finalul anului trecut. Interimatul la minister expiră pe 20 februarie. Rovana Plumb este ministru interimar al Transporturilor, în timp ce Eugen Teodorovici conduce interimar Ministerul Dezvoltării.

 

Inchide