Mircea Dușa, avizat de comisii pentru postul de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul: „Nu totdeauna ce propune opoziția este rău”

Mircea Dușa, avizat de comisii pentru postul de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul: Nu totdeauna ce propune opoziția este rău
Comisiile juridice reunite ale Senatului și Camerei Deputaților l-au avizat favorabil, luni, pe Mircea Dușa pentru postul de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.
Publicat: 07/05/2012, 13:52
Actualizat: 04/07/2013, 06:02

Comisiile juridice reunite ale Senatului și Camerei Deputaților l-au avizat favorabil, luni, pe Mircea Dușa pentru postul de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

Avizul a fost dat cu 24 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 2 abțineri.

Ministrul propus pentru relația cu Parlamentul a declarat, la audierea sa în comisii, că își dorește ca românii să își recapete încrederea în Parlament, prin efortul comun al puterii și opoziției.

„În puținul timp care a mai rămas până la alegeri și până la sfârșitul mandatului nostru, poate facem un efort comun – cei care reprezentăm majoritatea și minoritatea din Parlament – ca să fie redată cât de cât încrederea românilor în Parlament. Sigur că această acțiune nu poate fi decât una comună”, a spus Dușa.

Acesta a arătat că, în ultimii doi ani, și mai ales în ultima perioadă, relațiile din cadrul Parlamentului s-au deteriorat și că el a încercat să fie un factor de echilibru.

„În această perioadă grea și mai ales în ultimii doi ani, când relațiile dintre grupurile parlamentare și grupurile politice s-au deteriorat foarte mult, am încercat să fiu un factor de echilibru și, chiar atunci când dezbaterile sau lipsa dezbaterilor s-au dus în domeniul absurdului, am încercat cu ceilalți colegi lideri de grup să readucem, atât cât se putea, dezbaterea parlamentară în limitele Regulamentului”, a spus deputatul social-democrat.

El a adăugat că modul în care Parlamentul s-a comportat, în integralitatea sa, în ultimii doi ani, a condus la situația ca parlamentarii să nu fie prea apreciați de români, lucru valabil și în cazul gradului de încredere acordat de aceștia Legislativului.

Dușa a explicat că acesta a fost motivul pentru care premierul desemnat Victor Ponta a considerat că acest departament pentru relația cu Parlamentul să fie „ridicat la reprezentare în Guvern”.

Mircea Dușa a subliniat că nu s-a dorit, în fapt, crearea unui minister în plus, ci redarea încrederii românilor în instituția parlamentară.

Mircea Dușa a mai spus că va insista ca reprezentanții Guvernului să fie prezenți ori de cât ori solicită Parlamentul pentru a informa și pentru a răspunde prompt solicitărilor parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică.

„Nu totdeauna ce propune opoziția este rău. Și noi, cei de la USL, de-a lungul anilor și mai ales în ultimii doi ani am avut multe inițiative legislative, am avut multe amendamente bune, dar au fost respinse numai că erau de la opoziție. Și, culmea, te trezeai că după două săptămâni aceleași formulări sau texte le regăseai în ordonanțe de urgență sau în alte acte normative pe care guvernul le-a emis în această perioadă”, a comentat, pe de altă parte, Mircea Dușa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?