Mișcarea Populară s-a lansat cu foștii PDL-iști la butoane: „Nu suntem Albă-ca Zăpada. Băsescu este bunicul spiritual al partidului”

Redactor:
Anca Simina
Mișcarea Populară s-a lansat cu foștii PDL-iști la butoane: „Nu suntem Albă-ca Zăpada. Băsescu este bunicul spiritual al partidului”
Partidul Mișcarea Populară, pus pe picioare de fundația omonimă creație politică asumată a președintelui Traian Băsescu, și-a anunțat astăzi înscrierea la tribunal și ieșirea la rampă, cu obiectivul declarat de a participa la europarlamentare în 2014.

Partidul Mișcarea Populară, pus pe picioare de fundația omonimă – creație politică asumată a președintelui Traian Băsescu -, și-a anunțat astăzi înscrierea la tribunal și ieșirea la rampă, cu obiectivul declarat de a participa la europarlamentare în 2014.

Până la congresul din toamnă, la vârful partidului, au fost instalați trei foști lideri ai PDL – deputatul Eugen Tomac, ca președinte interimar, secondat de foștii miniștri Theodor Baconschi și Cristian Petrescu – și alți câțiva apropiați ai acestuia în vremurile relațiilor bune ale democrat-liberalilor cu Băsescu: Adrian Papahagi, fost candidat ARD la Cluj-Napoca și Dragoș Ciuparu, fost secretar de stat pentru cercetare în timpul Guvernului Boc.

„Dacă ieri s-a născut un viitor rege, astăzi s-a născut partidul Mișcarea Populară. Ca părinți fondatori ai partidului, suntem foarte fericiți. Îi dorim să crească, precum Făt-Frumos din poveste, într-un an cât alții în 23 de ani și le predăm ștafeta dorindu-le să readucă dreapta la putere în România”, i-a făcut intrarea Marian Preda, președintele fundației omonime, înființate de consilierii de la Cotroceni în martie.

Fundația lui Băsescu, „turnul de veghe” al partidului lui Tomac

Legătura cu Traian Băsescu a partidului, deși președintele nu-i va fi oficial membru, a fost făcută deschis de liderii acestuia, încă din start. „Suntem și rămânem partenerii președintelui României”, a spus Eugen Tomac, arătând că „împreună cu Fundația vom merge în toată țara”.

Dacă la lansarea ONG-ului consilierii lui Băsescu făcuseră un steag din principiul acceptării în Fundație doar a membrilor apolitici, excluzând ferm traseiștii, în cazul noii formațiuni a lui Tomac interdicția a dispărut, primul exemplu fiind chiar șefii. „Veți regăsi în rândurile noastre și oameni care poate au renunțat la alte partide. Acea interdicție era pentru Fundație, nicidecum pentru partid. Cel mai important pentru noi este voința de a le reda românilor încrederea că există o alternativă”, s-a justificat liderul Mișcării Populare.

Că Fundația și partidul vor merge mână în mână admite și Marian Preda. „Fundația va sta alături de partid prin poziții publice, prin oameni de calitate pe care îi va pune la dispoziția partidului. Atunci când partidul va crește, Fundația va fi turnul de veghe. Fundația înființează partidul, deci metaforic domnul președinte este bunicul spiritual al partidului”, susține președintele ONG-ului în care Băsescu investește pentru momentul ulterior plecării sale de la Cotroceni.

Întrebat dacă Elena Udrea va fi alături de acest partid, fiind cea care i-a anunțat public înființarea, Marian Preda a răspuns cu o ironie. „Probabil doamna Udrea a avut o oglindă fermecată în care a întrebat: «Oglindă, oglinjoară, cine este cel mai frumos partid de dreapta din țară?» și i s-a spus că nu este PDL și a anunțat că PMP va fi probabil cel mai importat partid de dreapta din România”, a spus el Preda.

Șefii Mișcării Populare se disociază însă de imaginea „de Albă-ca-Zăpada” proiectată de consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu în urmă cu mai mulți ani pentru o formațiune nouă de dreapta, care urma să se înființeze. „Nu suntem Alba-ca-Zăpada, ăsta nu e mărul vrăjitoarei, nu vă va sta în gât, mușcați din noi, face bine și la sănătate, dar și la sănătatea națiunii”, a prezentat Adrian Papahagi sigla noului partid, mușcând el însuși dintr-un măr verde.

Românii din Moldova, noul electorat-țintă

Dincolo de recuperarea unui segment din electoratul de dreapta, noul partid prezidențial și-a fixat ca țintă alegătorii cu cetățenie română din Republica Moldova, dar și pe cei din diaspora.

„Eugen Tomac este și o garanție pentru o abordare constructivă pentru relațiile cu Republica Moldova în care trăiesc 3 milioane de români și cu diaspora, unde trăiesc alte 2-3 milioane de români”, l-a prezentat Preda pe noul lider, reluând, printre altele, ideea introducerii votului prin corespondență.

Un mesaj pentru Moldova, țara de unde provine, a avut și Tomac. „Partidul va avea drept obiectiv susținerea fără rezerve a integrării în UE a Republicii Moldova”, a spus el.

 

 

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Iron Dome: Cum funcționează sistemul de apărare al Israelului. Florin Jipa: „O singură salvă trimite...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... O mare personalitate
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide