Mitingul Diasporei A FOST APROBAT! Liviu Dragnea: SĂ FIM SERIOȘI, nu vor fi 1 milion de oameni

Publicat: 23/07/2018, 19:41
Actualizat: 26/03/2019, 14:42

Deși nu s-a schimbat nimic față de situația de săptămâna trecută, când Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, organizată la nivelul Primăriei Municipiului București, refuzase să avizeze mitingul de pe 10 august din Piața Victoriei – pe motiv că nu sunt condiții pentru un protest la care să participe 1 milion de oameni – astăzi, primarul general Gabriela FireaA APROBAT defășurarea protestului.

„În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor – Prefectura Capitalei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada de Poliție Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu – Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestație de protest în Piața Victoriei, în data la 10 august 2018, la care sunt anunțate să participe 1 milion de persoane„, se arată într-un comunicat al Primăria Capitalei, remis agenției Mediafax.

Mai multe străzi din București vor fi închise în ziua protestului.

„Pentru desfășurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piața Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piața Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piața Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecția cu str. Dr. Felix, str. Buzești, până la intersecția cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecția cu Bd. Dacia. În funcție de numărul real de participanți, circulația în acest perimetru va fi restricționată gradual.”

Joi, proaspăt întoarsă din concediu, Gabriela Firea confirmase decizia Comisiei de avizare de a nu aproba manifestația diasporei. „Motivul invocat este că 1 milion de participanți, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în IMPOSIBILITATEAde a garanta siguranța atât a manifestanților, cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting,” explica atunci primarul general, menționând că solicitarea va putea fi reevaluată, dacă organizatorii își vor reconsidera cererea, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților.

Din cauză că încă nu au sosit în țară, organizatorii protestului din 10 august nu au putut participa la ședința convocată astăzi de primarul general cu reprezentanții instituțiilor responsabile și nici nu și-au reconsiderat cererea inițială. Nu se știe ce a determinat schimbarea de atitudine a Primăriei Generale, însă se pare că liderii PSD au ajuns la concluzia că cifra de 1 milion de participanți este doar o exagerare propagandistică.

„Și eu am membri din familie și prieteni care muncesc sau învață în afara țării și aș fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresa diasporei,” declara vineri Gabriela Firea. „Mai presus de orice, însă,trebuie să respectămtoțilegile și regulile. Cu siguranță, se vor găsi soluții legale și eficiente și pentru acest eveniment, cu garantarea siguranței tuturor cetățenilor. Dacă se dorește organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic,TOTUL ESTE POSIBIL,dacă organizatorul își asumă responsabilitățile ce decurg din lege și toate instituțiile statului conlucrează pentru a garanta siguranță cetățenilor.”

Dar semnalul decisiv se pare că a fost lansat de președintele PSDLiviu Dragnea, care a afirmat duminică seara, într-un interviu pentru România TV căPSD nu va împiedicanici un fel de protest, însănu credecă Diaspora va reuși să adune1 milion de oameni.l

„Nu va fi un miting de un milion de oameni,SĂ FIM SERIOȘI,” a declarat Dragnea. „Nu cred că m-ați auzit pe mine vreodată, să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. (…) Dar au anunțat miting, eu nu îl opresc,PSD nu îl oprește. Nu am ce comenta. Dacă va mai face PSD un miting? Dacă vom considera că e necesar, am spus la miting (organizat de PSD în luna iunie, în Capitală – n.r.), vom face mitinguri mari, serioase.”

Dragnea a ținut să precizeze că – de altfel – organizatorul mitingului este un fost pesedist.

„Din ce am citit, am înțeles că cel care organizează mitingul, vrea să îl facă pentru a-și face cunoscută o federație pe care a făcut-o,” spune Dragnea. „Eun fost vicepreședinte PSD Diasporași care, atunci când a fost ales vicepreședinte, spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD.”

Foto: #rezist / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'Se urcă scroafa-n copaci!' Carmen Iohannis, distrusă de Monica Tatoiu pentru felul în care se...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Noi detalii în cazul morții designerului găsit spânzurat în casa lui din București. Ce le-a...
Persoanele cu această grupă de sânge atrag țânțarii ca un magnet
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viaţă. A ieşit la un local cu o prietenă...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Cum arată și cât costă cea mai ”CHEALĂ” Dacia Sandero Stepway?
Calendar ortodox 9 iunie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri?
Stephan Pelger și-a luat viața. Designer-ul, care s-ar fi aflat în depresie, a fost găsit...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
"Nu regret nimic". Edward Snowden spune că supravegherea telefoanelor din 2013 este acum o joacă...
România, amenințată de fenomene meteo extreme! Previziunile specialiștilor pentru perioada următoare nu sunt deloc încurajatoare
Băutura MIRACULOASĂ din Egiptul ANTIC: DOAR 2 ingrediente SIMPLE și la îndemână
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste ŞOC despre ELENA UDREA! Curtea Supremă A DECIS ACUM. Breaking News
Mama fetiței găsite moartă sub canapea a venit în țară. Mascații au preluat-o de la...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce s-a întâmplat cu Dana Roba. Detalii despre atacul suferit din partea soțului