Monica IAGĂR „sare” spre Primăria S6 / Suspendată pentru dopaj, pensionară specială și dublu candidat AUR / G. Szabo: „Rușinea sportului românesc”

Monica IAGĂR „sare” spre Primăria S6 / Suspendată pentru dopaj, pensionară specială și dublu candidat AUR / G. Szabo: Rușinea sportului românesc
Publicat: 14/05/2024, 11:44

George Simion mizează pe o fostă campioană să îl învingă pe Ciprian Ciucu, în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 6. Monica Iagăr scrie pe Facebook că face „politica sportului”. Simion a înscris-o pe Iagăr și pe lista pentru alegerile europarlamentare, fără șanse de a vedea Bruxellesul, de pe locul 17. 

Dubla campioană europeană la săritura în înălțime deține mai multe recorduri naționale atât în sală cât și în aer liber, dar și o distincție. În 2004 ea a primit Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a. Campioana este pensionară.

În urmă cu șapte ani, la doar 44 de ani, fostul președinte împuternicit al CS Dinamo s-a pensionat pe caz de boală.  Și a beneficiat de o pensie specială, mai mare decât salariul. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvernul Tudose, la momentul respectiv, care stabilea că pensiile militarilor nu vor mai putea depăşi media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul, a intrat în vigoare la 15 septembrie. Iagăr a terminat procedurile înainte de luna septembrie și a trecut de la un salariu de 8.000 lei la o pensie specială de 12.000 lei, conform digi24.

La vremea respectivă, Iagăr a fost iritată de expunerea subiectului în presă și a „declanşat un război pe contul de Facebook al jurnalistei Dochiţa Moşoianu, de la TVR Sport, care nu făcuse altceva decât să distribuie ştirea”, relata Adevărul. Sportiva a lansat mai multe atacuri la adresa jurnalistei.

Nu iau pensia ca șef la Dinamo, pentru cultura ta, ci pentru că am fost angajata Ministerului de Interne și pentru că sunt militară de 27 de ani și tot militară eram și când atârnai la un interviu de al meu, scria Iagăr pe contul jurnalistei, conform sursei citate.

Numirea Monicăi Iagăr în fruntea Clubului Sportiv Dinamo, în anul 2016, a atras critici din partea ministrului Sportului de la acea vreme, Gabriela Szabo, care a numit-o „rușinea sportului românesc”, amintind de suspendarea de sase luni a acesteia, din urma cu 20 de ani, pentru dopaj.

Rușinea Sportului Românesc! Fosta sportivă cu probleme de dopaj și comportament numită de Ministerul de Interne să conducă clubul Dinamo! Doamne, ce am fost odată în sport și ce am ajuns! Sistemul nostru este bolnav! Nu cred ca se va vindeca, a scris pe Facebook Gabriela Szabo.

Monica Iagăr şi-a făcut debutul internaţional în 1995, iar în un an mai târziu a fost suspendată şase luni pentru dopaj. În 2022, când i-a luat apărarea Simonei Halep, în scandalul dopajului, Iagăr a povestit propria experiență.
Când eram sportivă am stat şi eu în stare de suspendare 6 luni, în 1996. În anii ăia laboratoarele antidoping şi controalele nu erau acreditate şi s-a întâmplat același lucru ca şi la Simona. O zi eram pozitivă, o zi negativă, iar o zi pozitivă şi tot aşa. A fost o întreagă tevatură cu pozitiv-negativ. Şi atunci era tot un fel de EPO despre care nu se ştiau multe, dacă îl face corpul sau nu.
Din postura de candidat pentru Primăria Sectorului 6, Monica Iagăr face reclamă unui lanț de cafenele din centrul Capitalei.
CITEȘTE ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
3 ani ÎNCHISOARE pentru șoferii ROMÂNI. Nimeni n-are dreptul. Te prinde imediat
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Roxelana, sclava prizonieră care a devenit soția lui Suleiman I. Kösem Sultan, femeia cu cel...
×