Monica Macovei: Îmi este teamă că guvernul Ponta duce România spre dictatură

Monica Macovei: Îmi este teamă că guvernul Ponta duce România spre dictatură
Publicat: 20/05/2012, 16:44
Actualizat: 20/05/2012, 16:44

Vicepreședintele PDL Monica Macovei a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că îi este „teamă” că membrii guvernului Ponta duc România „spre dictatură” și s-a arătat îngrijorată de „restaurarea regimului Năstase-Stănoiu, în ceea ce privește justiția”.

„Ne ducem în trecut, în perioada de dinaintea integrării și în perioada în care soarta dosarelor era stabilită în ședințele de partid ale PSD și nu la Parchet. Această restaurație se face prin instrumentul Corlățean, ministrul Justiției”, a susținut Macovei.

Macovei crede că Titus Corlățean a fost numit ministru al Justiție „pentru a subjuga justiția și pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Năstase, în dosarele pe care le are”.

Vicepreședintele PDL l-a criticat și pe Adrian Năstase pentru declarațiile făcute de acesta, potrivit cărora acesta ar dori judecarea procesului său, chiar dacă se împlinește termenul de prescripție, Macovei arătând că prescripția de aplică chiar dacă cei inculpați cer continuarea judecății.

De asemenea, Monica Macovei a criticat „amânările făcute cu aroganță de Adrian Năstase în dosarul «Trofeul calității», numirea Simonei Teodoroiu ca secretar de stat și declarația recentă a lui Victor Ponta referitoare la schimbarea procedurii de numire a procurorului-șef al DNA și a procurorului general”.

Macovei a vorbit și despre miniștrii din cabinetul Ponta, care au diverse „pete”, arătând că Mircea Diaconu este în conflict de interese și cercetat penal pentru abuz în serviciu și conflicte de interese, pentru că în calitate de director la Teatrul Nottara ar fi favorizat numirea soției sale în funcția de regizor.

Ea a spus că Diaconu este un „actor bun”, pe care multă lume îl îndrăgește, dar că toată lumea trebuie să respecte regulile și nu trebuie să se facă excepții de la această regulă.

Despre ministrul Agriculturii, Macovei a spus că „este valetului lui Dan Voiculescu”, iar Dan Voiculescu ar avea un proces cu Ministerul Agriculturii, minister care este parte păgubită în proces.

Despre Florin Georgescu, ministrul Finanțelor, Macovei a spus că „trecutul acestuia nu-l recomandă cu mare încredere pentru această funcție”, arătând că, în perioada în care Florin Georgescu a mai fost ministru de Finanțe, finanțele publice din guvernul Văcăroiu au fost conduse dezastruos, au existat jocuri piramidale Caritas și FNI, precum și „tunurile bancare” Dacia Felix și Bancorex.

Monica Macovei i-a criticat și pe: Lucian Isar, ministru-delegat pentru Mediul de Afaceri, pentru că a fost „expulzat” din lumea bancară deoarece în septembrie 2008 a lansat un atac speculativ împotriva leului; pe Rovana Plumb, ministrul Mediului, pentru că a uitat să-și treacă în declarația de avere din 2004 un automobil de circa 50 de mii de euro și acțiuni deținute la mai multe firme; pe ministrul Apărării, pentru „profiturile” obținute de pe urma MApN; pe Andrei Marga – pentru că „nu are nicio specializare pe externe” și pentru că și-a arătat aprecierea față de Vladimir Putin.

„Este foarte importantă încrederea și în astfel de poziții în politică nu există prezumție de nevinovăție, oamenii trebuie să fie curați, pentru că altfel nu poate exista încredere în ei”, a susținut Macovei, după acest șir de critici.

Vicepreședintele PDL a mai susținut că poate nu toți miniștrii guvernului Ungureanu au fost „buni”, dar „categoric nu erau toți atât de răi ca acest guvern”.

„Asta e declarația președintelui, dar poate că nu erau toți buni, dar categoric nu erau toți atât de răi ca acest guvern. Nu am auzit asemenea acuze la fiecare din miniștrii cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu”, a spus Macovei, referindu-se la declarația președintelui Băsescu, conform căreia nu îi „place situația politică actuală”, dar „nici miniștrii fostului guvern nu au fost mult mai buni”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului