Monica Macovei: Liderii Uniunii Europene sunt îngrijorați de ce se întamplă în România

Monica Macovei: Liderii Uniunii Europene sunt îngrijorați de ce se întamplă în România
Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că liderii europeni "sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România" și că premierul Victor Ponta încearcă, încălcând Constituția, să schimbe rezultatul referendumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 11/08/2012, 19:59
Actualizat: 04/02/2019, 11:09

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că liderii europeni „sunt îngrijorați de ce se întâmplă în România” și că premierul Victor Ponta încearcă, încălcând Constituția, să schimbe rezultatul referendumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, a declarat că România pune Uniunii Europene probleme de ordin politic și nu economic așa cum se întâmplă în cazul altor țări, afirmând, totodată, că liderii europeni sunt îngrijorați de situația din România.

„Liderii Uniunii Europene sunt îngrijorați de ce se întamplă în România. Niciodată nu l-am auzit pe președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, vorbind pe un astfel de ton așa cum s-a întâmplat în cazul României. România este singura țară care pune probleme politice, țări ca Turcia, Grecia pun probleme economice, România nu pune probleme economice, ci politice. Scrisoarea de ieri (n.r. – vineri) a președintelui Comisiei Europene spune pe un ton îngrijorat că trebuie să se termine această criză politică, îi spune premierului Ponta să trimită grabnic listele electorale la Curtea Constituțională care a doua zi după ce primește listele poate da un răspuns. Dacă listele electorale cu toți votanții din România ajung la Curtea Constituțională atunci e foarte posibil și probabil și de dorit ca CCR să ia o decizie grabnică”, a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru, Victor Ponta, afirmând că acesta a venit, în urma vizitei sale din iunie la Bruxelles, cu o listă de promisiuni pe care, însă, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune că premierul încearcă să modifice rezultatul referendumului, încălcând Constituția.

„Premierul Ponta s-a dus la Bruxelles pe 12 iunie de unde a venit cu o listă de promisiuni cu ce are de făcut. Mi se pare că nu a făcut nimic de pe această listă. (…) Ceea ce se întâmplă acum sunt aceste liste electorale care au fost actualizate de acest Guvern Ponta, de miniștrii săi. Nu a ieșit cum a vrut la referendum și pentru că nu a ieșit așa cum a vrut, încearcă, încălcând Constituția și legea să schimbe acest rezultat. Acum câteva zile Ponta a anunțat că renunță la mini-recensământ, dar a venit cu altă șmecherie, refacerea listelor electorale de către primari, pe zece criterii. Nu cred că ați mai văzut o țară democrată în care după un eveniment electoral să se schimbe listele electorale. CCR cere listele simple, goale, de dinaintea referendumului, deci cu totul altceva”, a mai spus Macovei.

Monica Macovei a participat, la Timișoara, la o dezbatere organizată de Noua Republică pe tema „Corupția politică și performanța economică. România, încotro?”.

Președintele CE, Jose Manuel Barroso, și-a exprimat „preocuparea” în legătură cu recentele evoluții politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid Curții Costituționale listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarându-se îngrijorat de presupusele „presiuni” asupra Curții.

„Sunt profund preocupat de recentele evoluții privind procesul de validare a referendumului de către Curtea Constituțională”, afirma Jose Manuel Barroso în scrisoarea adresată premierului Ponta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari