Monumentul lui I.C. Brătianu, motiv de ceartă între doamne: Firea și șefa PNL București nu se înțeleg

Monumentul lui I.C. Brătianu, motiv de ceartă între doamne: Firea și șefa PNL București nu se înțeleg
Publicat: 18/10/2019, 15:07

„Stimată doamnă Marie Helene Brătianu, mă văd nevoită să vă transmit public scuze pentru comportamentul iresponsabil al celor care azi, sub stindardul decolorat al marelui partid istoric, întinează numele și memoria familiei Brătianu și a PNL.

O doamnă aterizata în fruntea organizației de București a PNL, pe post de Bau-Bau pentru cetățeni si pentru mine, întrucât nu există niciun fel de merite profesionale sau/și politice sau de altă natură care s-o legitimeze, și a cărei unică ocupație este diseminarea de imprecații penibile la adresa mea pe rețelele de socializare, a avut tupeul fără margini să vă adreseze o scrisoare deschisă în care face o afirmație halucinantă, respectiv aceea că amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu la Universitate este rodul eforturilor PNL”, a scris Gabruiela Firea, vineri, pe Facebook.

Primarul general afirmă că, de fapt, contribuția PNL în ceea ce privește monumentul lui Brătianu s-ar opri în 2004.

„În realitate, distinsă doamnă Brătianu, eforturile și contribuția PNL se opresc în anul 2014, când un grup de consilieri liberali au inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului General al Capitalei, referitor la refacerea și amplasarea pe locul inițial a monumentului dedicat marelui om politic.

Din acel moment, timp de 2 ani, în care PNL a avut și majoritatea în Consiliul General și un primar general interimar, nu s-a mai întâmplat nimic. Absolut nimic!
Abia în 2016, după ce am devenit eu Primar General, a fost organizat concursul de soluții, au fost semnate contractele de execuție și amplasare a monumentului și au fost alocate fondurile necesare”, afirmă Firea.

Edilul Capitalei mai scrie că cei de la PNL doar jignesc și manipulează.

„Aceasta este marea diferență dintre mine, echipa mea si PNL Bucuresti. Ei doar jignesc, vorbesc fără un dram de informare, manipuleaza, răstălmăcesc, confiscă, demolează. Eu rezolv. Echipa mea construiește. Și acest monument este o dovadă grăitoare”, conchide Firea.

Reacția Gabrielei Firea vine după ce Violeta Alexandru, șefa PNL București, a postat pe Facebook, în urmă cu tei zile, o scrisoare tot către Marie Helene Brătianu, și prin care o acuză pe Gabriela Firea de „șarada” creată prin amînarea dezvelirii monumentului lui I.C. Brătianu.

Redăm scrisoarea Violetei Alexandru:

„Doresc să încep această scrisoare deschisă prin a vă cere scuze, în numele actualei administații PSD ce se află în fruntea Capitalei astăzi, pentru dezamăgirea cauzată de ceea ce ar fi trebuit să fie dezvelirea statuii înaintașului dumneavoastră și marelui om politic român și liberal, I.C. Brătianu.

Ceea ce trebuia să fie un moment istoric pentru București și pentru România s-a transformat, din nefericire, din cauza administrației PSD, într-o șaradă, inaugurarea fiind amânată pe ultima sută de metri deoarece camarila Gabriela Firea-PSD nu a putut accepta că istoria marelui om de stat I.C. Brătianu se confundă cu istoria Partidului Național Liberal.

Reîntoarcerea acestui monument simbol în locul din care comuniștii au încercat să ne smulgă istoria, reprezintă un efort al Partidului Național Liberal. Acest proiect, asumat și promis de Gabriela Firea de Centenar, nu și-a găsit loc printre prioritățile acestei administrații, mult prea preocupată de spectacole grotești, jocuri politice meschine și jaf din banii publici.

Suntem bucuroși că eforturile echipei PNL București au dat roade și un capitol important de istorie a fost restaurat și redat bucureștenilor. În numele noii echipe PNL București, vă invit anul viitor, pe data de 10.10.2020 la evenimentul de aniversare a primului an de istorie recuperată și a primului an de la dezvelirea monumentului simbol, pentru a sărbători cum se cuvine, alături de bucureșteni, acest moment care are atât de multă însemnătate în devenirea noastră ca țară”, se arată în scrisoarea șefei PNL.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață