Motanul încălțat, agent electoral pentru Mîțu. Cele mai ridicole și amuzante clipuri electorale

Motanul încălțat, agent electoral pentru Mîțu. Cele mai ridicole și amuzante clipuri electorale
Publicat: 25/11/2012, 18:13
Actualizat: 31/07/2014, 15:08

Lupta pentru voturi i-a făcut pe candidații de la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie să facă orice, chiar și cu riscul de a deveni ridicoli.

Deși vrea să fie senator, candidatul PPDD la Botoșani Vacariu Verginel s-a filmat cu o fotografie cu Camera Deputaților în spate. Atent să-și prezinte calitățile, pepededistul și-a încurcat numele.

„Sunt o persoană omenoasă, onestă, obiectivă. Întotdeauna m-am luptat pentru dreptate, demnitate, adevăr. Sunt candidat și știu ce trebuie să fac în cazul în care votul dumneavoastră va fi favorabil. Votați Vacariul Verginel, votați Partidul Poporului Dan Diaconescu”, spune Vacariu în clipul electoral.

„Atenție, pe cine trimitem în Parlament? Pe domnul doctor Vasile Grumaz, este un om serios!”. Așa începe clipul electoral al candidatului USL, cu o mulțime de oameni adunați într-o parcare, care, sub forma unei dezbateri publice, se hotărăsc să-l trimită în Parlamentul României pe Vasile Grumaz. Astfel, oamenii vorbesc și subliniază ce va face candidatul lor pentru oraș. „Va aduce firme și locuri de muncă. O să spună la București că oamenii au nevoie de ajutor. Și repară și drumurile astea odată. Pentru că doctorul Grumaz rezolvă!”, spun oamenii.

Mai mult, la finalul clipului, apare și candidatul, care spune că de 25 de ani vindecă oameni. „Acum, împreună vindecăm și România”.

Un alt candidat la Senatul României, de data aceasta de la ARD, a ales să se promoveze printr-o scenă din filmul Shrek în care este prezent Motanul Încălțat, dat fiind faptul că numele său este Ion Mîțu. „Credeai că Mîțu poate fi înfrânt? Nuuu. Dacă ai nevoie de cineva care să te apere, atunci îți spun că Mîțu se întoarce”. Adulat de mulțimea din filmul animat, doi copii se miră la apariția candidatului, în persoana Motanului încălțat, spunând că să-l voteze.”Tu. Da, tu. Vino și votează-mă!”, clipul electoral terminându-se cu fotgrafia candidatului real, Ion Mîțu.

Un alt clip care tinde spre ridicol este și cel al Valeriei Sechelean, candidat ARD pentru Senat în județul Mehedinți. Tânăra vrea să scoată în evidență suferința prin care trec românii din cauza sărăciei, neputinței, batjocurei și nedreptății. „Eliberează-te! Rupe jugul!”, este mesajul cu care a ieșit la luptă Sechelean, ea apărând în clip ca o salvatoarea a tuturor.

Un clip electoral amuzant aparține UDMR-ului care face o campanie pentru a atrage atenția asupra folosirii copiilor la mitingurile electorale. În clipul de mai jos poate fi văzut personajul Zeno, șef de campanie, care vorbește cu un copil cu vârsta de aproape un an și îi explică ce trebuie să facă.

„Politicianul vorbește la o mare adunare, iar tu te infiltrezi spontan”, spune Zeno, dându-i apoi sfaturi pentru a fi „pupați de politicieni”. Printre acestea, copilul nu trebuie să zbiere, să saliveze sau să-și murdărească scutecele, ci trebuie să zâmbească.

Clipul se termină cu mesajul campaniei „Nu te lua după trucuri ieftine de campanie”.

Cu gândul că va obține mai julte voturi, Theodor Baconschi, candidat ARD pentru Senat la Iași, a decis să posteze un filmuleț cu el și cu un alegător, în timp ce erau pe stradă. În clip se poate observa cum cetățeanul i-a dat aredistului telefonul, pe fir fiind soția lui.

„Alo? Theodor Baconschi, bună ziua. Tocmai vorbeam cu soțul dumneavoastră și voiam să vă salut și pe dumneavoastră. Sper să mă sprijiniți la 9 decembrie. Sărutmâna”, spune Baconschi în timpul convorbirii telefonice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului