Moțiunea de cenzură a picat. Antonescu: „E o sfidare fără precedent”. Ponta: „Să depășim acest moment extrem de jenant”

Moțiunea de cenzură a picat. Antonescu: E o sfidare fără precedent. Ponta: Să depășim acest moment extrem de jenant
Publicat: 26/05/2014, 18:36
Actualizat: 30/07/2014, 18:30

Președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a criticat gestul premierului Victor Ponta de a părăsi plenul reunit la citirea moțiunii de cenzură, spunând că este „o sfidare fără precedent”. Mai mult, liberalul a adăugat faptul că Victor Ponta a „murit tânăr din punct de vedere democratic”.

„Moțiunea de cenzură poate să nu vă placă, dar obligația dumneavoastră este să veniți și să răspundeți. Expediind, pentru prima dată în istoria Parlamentului, în maniera aceasta un demers fundamental, dvs batjocoriți cetățenii și instituția parlamentară. Este o atitudine nedemocratică, dar în perfectă concordanță cu gesturile dvs de cel puțin jumătate de an. Ce ați făcut azi e o sfidare fără precedent la adrea democrației parlamentare pe care atât de tare o prețuiați pe vremea când alții erau prim miniștri. Îmi pare rău că, din punct de vederr democratic, v-ați stins atât de tânăr”, a declarat Antonescu, la pupitrul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Reacția liderului PNL a venit în contextul în care premierul Victor Ponta a ieșit din plen când a început citirea moțiunii de cenzură, mergând în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Critici au venit și din partea senatorului Sorin Roșca Stănescu, care i-a dat dreptate președintelui Traian Băsescu pentru afirmațiile referitoare la guvern.

„Am evitat să semnez această moțiune nu din lipsă de solidaritate, ci pentru că mi s-a părut prea bnefoitoare. Cred că cel mai grav lucru al guvernului Ponta 3 este disprețul său față de Parlament, e un derapaj pentru democrație. Tratează parlamentarii ca pe o masă de manevră. Președintele României, pe care eu nu-l respect, are dreptate, când spune că premierul este corupt și conduce un guvern corupt”, a declarat senatorul Sorin Roșca Stănescu, făcând referire și la afacerile pesedistului Sebastian Ghiță.

Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a subliniat o serie de probleme economice cu care se confruntă România din cauza guvernării Ponta, precizând că este un cabinet „corupt”.

„Votăm împotriva unui guvern mincinos și corupt, împotriva unui partid care câștigă voturi prin mită electorală. Suntem în luna mai și Guvernul nu a trimis la Bruxelles planuri fezabile pentru atragerea fondurilor puse la dispoziția României în perioada 2014-2020. Trece timpul și pierdem bani, ne-am săturat de lipsa crasă de interes cu care guvernul tratează subiectul. Unde sunt locurile de muncă promise? Ați avut o reacție penibilă la adresa situației din Ucraina”, a spus și senatorul FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

La rândul său, premierul Victor Ponta a preferat o abordare ironică la moțiunea de cenzură, subliniind greșeala făcută de Andreea Paul când a spus că în România sunt 500 de milioane de șomeri. Totodată, primul ministru a catalogat dezbaterea moțiunii de cenzură drept „un episod jenant din istorie”

„Din respect pentru Parlament, am considerat că trebuie să încheiem cât mai repede un episod oarecum jenant în care eu trebuie să răspund că este foarte greu să avem 500 de milioane de șomeri sau să explic că am pierdut alegerile cu 16 mandate, dumneavoastră le-ați câștigat cu cinci, să răspund criticilor unui candidat la prezidențiale care a luat 3% sau să văd momentul extrem de jenant în care un partid istoric este reprezentat aici de către Sorin Roșca Stănescu, un om care a fost liberal la Securitate. Parlamentul are lucruri importante de făcut, de a-și recâștiga credibilitate și cu cât terminăm mai repede acest moment jenant din istoria noastră, vom restabili încrederea în Parlament”, a răspuns, ironic, premierul Victor. Ponta, acuzațiilor liderilor din Opoziției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Ungaria A RECUNOSCUT, în sfârșit. Vestea cea mare a venit direct de la Budapesta: DIN...
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator