Moțiunea de cenzură citită de la ora 10:00 și votată săptămâna viitoare, tot joi / Tăriceanu face anunțul: Vor fi peste 240 de voturi pentru moțiune | LIVE TEXT

Redactor:
Diana Grigore
Moțiunea de cenzură citită de la ora 10:00 și votată săptămâna viitoare, tot joi / Tăriceanu face anunțul: Vor fi peste 240 de voturi pentru moțiune | LIVE TEXT
Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că toate partidele politice parlamentare au convenit ca moțiunea să fie citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, și să fie dezbătută și votată joia viitoare. Decizia va fi luată la în Birourile permanente reunite.

Tăriceanu anunță: Calculele colegilor mei indică faptul că vor fi peste 240 de voturi pentru moțiune

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în contextul în care a fost respinsă citirea moțiunii în plenul reunit de miercuri și pe baza calculelor celor din ALDE, vor fi peste 240 de voturi pentru căderea Guvernului. 

Citește continuarea…

Dăncilă reacționează: Opoziția fuge realmente de propria moțiune. Aceasta nu va trece 

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a acuzat, miercuri seară, pe parlamentarii Opoziției că fug de propria moțiune de cenzură, precizând că aleșii au demonstrat că nu au suficiente voturi pentru ca aceasta să treacă de Parlament. 

Citește continuarea…

Orban reacționează: PSD n-a avut încredere să-l lase pe președintele Camerei să conducă ședința plenului / Florin Iordache nu este altceva decât o cârpă de șters pe jos a lui Liviu Dragnea 

Ludovic Orban a declarat că PSD nu a avut încredere să îl lase pe președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu să conducă plenul reunit de miercuri, în locul lui fiind pus să prezideze Florin Iordache care s-a dovedit a fi iar „o cârpă de șters pe jos” a lui Liviu Dragnea.

Citește continuarea…

Stănescu, Arcaș și liderul senatorilor PSD nu au votat pentru respingerea citirii moțiunii

Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda și senatorii social-democrați Paul Stănescu și Viorel Arcaș sunt cei trei parlamentari care s-au abținut la votul privind respingerea citirii moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri, deși au fost prezenți în sală.

Citește continuarea…

Moțiunea citită, joi, de la ora 10.00 și votată săptămâna viitoare, tot joi, de la ora 10.00

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, de la ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00, au declarat surse parlamentare, pentru Mediafax.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Ciolacu anunță: Mâine citim moțiunea și joia viitoare vom face votul 

„Mâine (joi – n.r.) o citim și joia viitoare vom face votul, la ora 10.00. Este minimul trei zile. În cinci zile de la depunere, maximum trebuie citită și după minimum 3 zile poate fi dezbătută și votată. Toată lumea am picat de acord cu acest program. Merge la Birourile permanente reunite unde vom vota în unanimitate acest program. După trei zile înseamnă că nu puteți înainte de trei zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament.

Fifor reacționează: Avem majoritate și nu va trece moțiunea. Am avut 26 de absenți

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că partidul nu și-a pierdut majoritatea în Parlament, miercuri fiind doar o problemă de prezență în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democrați absenți.

Citește continuarea…

Știre inițială

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament, ordinea ne zi pentru citirea moțiunii de cenzură neputând fi adoptată în plenul de miercuri. El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă nu ar trebui să își dea demisia.

„Matematic s-a pierdut majoritatea. Nu s-a aprobat ordinea de zi azi”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Parlamentului, în care trebuia să fie citită moțiunea de cenzură.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că Viorica Dăncilă nu ar trebui să demisioneze în aceste condiții.

„Nu, dărâmarea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Ăsta a fost un vot pe ordinea de zi. Guvernul a plecat când va trece moțiunea”, a afirmat Ciolacu.

Moțiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă.

Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare și posibil o nouă ședință a Birourilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

 

Inchide