Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu, adoptată de Senat/ Cîțu: Dacă PNL îmi va cere, atunci voi demisiona/ Tăriceanu: Prima măsură luată m-a stupefiat

Moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu, adoptată de Senat/ Cîțu: Dacă PNL îmi va cere, atunci voi demisiona/ Tăriceanu: Prima măsură luată m-a stupefiat
Publicat: 09/12/2019, 19:12

Moțiunea simplă la adresa lui Florin Cîțu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” și două abțineri.

Votul a fost unul secret, electronic.

Potrivit regulamentului Senatului, moțiunea simplă exprimă poziția Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări.

Astfel, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului.

Moțiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanțe a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu; „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”.

Cîțu: Moțiunea mi-a dat o șansă de a spune adevărul. E o premieră pentru români

Minsitrul Finanțelor Florin Cîțu a afirmat, luni, în urma trecerii moțiunii de cenzură la adresa lui, că nu știe care a fost miza, dar „i-a dat șansa de a veni în Parlament și a spune adevărul”. El a spus că este o premieră pentru români ca un minsitru de Finanțe să prezinte situația reală.

„Nu-mi dau seama care a fost miza acestei moțiuni, pentru că nu a venit cu nimic serios, dar mi-a dat mie o șansă de a veni în Parlamentul României și a spune adevărul. Sunt primul ministru al Finanțelor, din ultimii trei ani de zile, care a venit și a spus adevărul. Asta este o premieră pentru români și românii sigur vor aprecia acest lucru”, a afirmat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, luni, în urma trecerii moțiunii simple la adresa lui.

Cîțu, după ce Senatul a adoptat moțiunea la adresa sa: Dacă PNL îmi va cere, atunci voi demisiona

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a declarat, luni, după ce senatorii au adoptat moțiunea simplă inițiată de PSD la adresa sa, că dacă PNL îi va cere să facă un pas în spate, atunci va demisiona.

„Vom vedea care este decizia.Dacă partidul îmi va spune să fac un pas în spate, bineînțeles că voi demisiona. Dezbaterea nu a avut nicio legătură cu ceea ce am făcut la minister, a fost o dezbatere despre postările mele de pe Facebook”, a spus Florin Cîțu, după adoptarea moțiunii simple inițiate de PSD la adresa sa.

Tăriceanu, către Cîțu: Prima măsură luată m-a stupefiat. Prea multe impozite omoară impozitul

Fostul președinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că eliminarea supraaccizei la carburant a fost o măsură „prea generoasă” care l-a stupefiat și i-a atras atenția ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, că „prea multe impozite omoară impozitul”.

„Pun o întrebare foarte simplă, domnule ministru, știți foarte bine, probabil, adagio celebru din franceză „Trop d’impôt tue l’impôt”, adică prea multe impozite omoară impozitul, adică în loc să aduci bani mai mulți, aduci mai puțini, dar dumneavoastră ce ați făcut? Prima măsură pe care ați luat-o mine m-a stupefiat, în condițiile în care bugetul e atât de stresat, s-a luat o măsură super generoasă, anularea supraaccizei la carburanți, o gaură frumușică în plus la buget față de situația proastă în care ne găsim. Nu cred că e cea mai potrivită măsură care trebuia luată, aștept multă responsabilitate, nu numai în ceea ce privește construirea bugetului, ci și în ceea ce înseamnă politicile fiscale”, a afirmat fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Finanțelor, Forin Cîțu.

„Ar fi bine să nu mai avem impozite deloc, dar din ce mai construim veniturile bugetului și funcționarea instituțiilor publice? Aceasta este chestiunea pe care doresc s-o aveți în vedere. Recomand colegilor mei să nu voteze moțiunea simplă”, a completat Tăriceanu.

Tăriceanu i-a atras atenția ministrului de Finanțe că fiecare cuvânt rostit cântărește mult.

„În momentul acesta, domul Cîțu este chemat să dea socoteală pentru o prioadă ușor cam scurtă, dar vreau și eu să-i atrag atenția că în calitate de minsitru de Finanțe să cântărească fiecare cuvințel pe care-l spune. Și exemplul cel mai bun poate să-l ia de la guvernatorul Băncii Naționale, întotdeauna extrem de prudent, pentru că știe că fiecare cuvânt nepotrivit poate să provoace un cutremur, dacă nu chiar mai multe”, a argumentat Călin Popescu Tăriceanu.

Marcel Ciolacu îi cere lui Orban să îl revoce „de urgență” pe Cîțu: E un ministru iresponsabil

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, îi solicită premierului Ludovic Orban să îl demită „de urgență” pe Florin Cîțu, după ce Senatul a adoptat moțiunea simplă la adresa ministrului de Finanțe.

„Cîțu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.
În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit! Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu