Moțiunile simple împotriva miniștrilor Toader și Teodorovici, amânate de Senat / Manda: Păreri pro și contra pe marginea moțiunii în cazul ministrului Justiției

Redactor:
Diana Grigore
Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în ședința de plen din 6 mai.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea și votul moțiunilor simple prin care Opoziția cere demisia miniștrilor Justiției și Finanțelor, Tudorel Toader și Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în ședința de plen din 6 mai. Claudiu Manda a declarat că motivul amânării votului de luni asupra moțiunii simple la adresa lui Tudorel Toader a fost că în grupul senatorilor PSD părerile sunt împărțite, urmând să existe o evaluare dacă grupul va avea o poziție unitară sau fiecare va vota conform punctului de vedere propriu.

Senatul avea pe ordinea de zi a plenului de luni, pentru dezbatere și vot, de la ora 16.00, moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției, intitulată „Justiția, victimă sigură în mâinile lui Toader”. Senatorii au amânat de două ori votarea acesteia din lipsă de cvorum.

De asemenea, senatorii urmau să dezbată și să voteze moțiunea simplă a USR și PNL la adresa ministrului Finanțelor, intitulată „Eugen Teodorovici – românii îți cer să demisionezi!”.

Manda: Păreri pro și contra pe marginea moțiunii

Claudiu Manda a declarat că motivul amânării votului de luni asupra moțiunii simple la adresa lui Tudorel Toader a fost că în grupul senatorilor PSD părerile sunt împărțite, urmând să existe o evaluare dacă grupul va avea o poziție unitară sau fiecare va vota conform punctului de vedere propriu.

„A fost o propunere la Comitetul liderilor pe care a formulat-o liderul grupului PSD sau viceliderul grupului. Sunt păreri pro și contra pe marginea moțiunii și o amânare ca să ne edificăm. Am încercat să evaluăm ca să vedem dacă grupul PSD va avea o poziție unitară sau fiecare să voteze conform punctului de vedere. În interiorul grupului sunt colegi care vor să voteze moțiunea și colegi care nu vot să o voteze. Pentru a avea un punct de vedere clar va trebui să discutăm să ne lămurim dacă vom avea o poziție a grupului PSD sau fiecare va vota cum va dori. Asta nu înseamnă că e obligatoriu să fie așa. Putem convoca biroul permanent săptămâna viitoare pentru că se lucrează în comisii. Eu cred că ar trebui să îi întrebați pe fiecare în parte de ce. În regulament spune că trebuie dezbătută în maxim șase zile. Au trecut cele șase zile. Plenul putea să dezbată săptămâna aceasta sau în altă zi. Nu scrie în regulament care sunt motivele pentru care se cere amânare. Nefiind un motiv anume, eu v-am spus care e poziția grupului PSD”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

Întrebat de ce a spus în ședința Biroului permanet că trebuie să citim, să evaluăm, în cazul moțiunii simple pe Justiție, Manda a explicat că l-a parafrazat pe șeful statului Klaus Iohannis „care a spus că trebuie să vedem, să citim și apoi să ne pronunțăm”.

Despre amânarea dezbaterii și votului în plenul de luni a moțiunii simple la adresa lui Eugen Teodorovici, senatorul PSD a spus că ministrul Finanțelor nu este în țară săptămâna viitoare.

„Intenționăm să dezbatem moțiunea simplă, pro sau contra, vis a vis de justiției. Și moțiunea Teodorovici a fost amânată, pentru că dumnealui nu este în țară. Cei de la PNL ne-au rugat să nu fie pe ordinea de zi săptămâna viitoare. Pot să vă asigur că se vor vota amândouă (moțiunea pe Justiției și cea pe Finanțe – n.r.)”, a explicat Manda.

Foto: Hepta

Inchide