MRU atacă PDL: „Cine nu vrea unificarea dreptei lucrează pentru USL”

MRU atacă PDL: Cine nu vrea unificarea dreptei lucrează pentru USL
Publicat: 10/11/2013, 18:52
Actualizat: 31/07/2014, 00:22

Mihai Răzvan Ungureanu arată spre PDL și spune că „pretențiile, gândirile sectare și reflexele din Partidul Comunist” nu își au locul în discuțiile despre unificarea dreptei. Mai mult, spune el, cei care nu doresc ca partidele de dreapta să se unească lucrează pentru USL.. Chiar dacă Ungureanu nu îi nominalizează pe democrat-liberali, partidul lui Vasile Blaga este cel care a respins constant propunerea de a începe discuțiile pentru o nouă construcție de dreapta, punând din start condiția unei absorbții de către PDL a formațiunilor mai mici.

„Cred că va veni în foarte scurt timp momentul în care vom arăta cu degetul către cei responsabili că dreapta politică nu se unește în totalitatea ei. Cine preferă să rămână în izolaționism, cine preferă să-și facă toate calculele politice de unul singur subjugând interesul suprem al unui partid unui interes sau orgoliu personal amenință în mod serios victoria dreptei. Fără unitate nu există victorie în 2014. Cine nu vrea unitate lucrează pentru USL sau cel care vrea unitate punând de la bun început condiții înseamnă că lucrează pentru un eșec în 2014”, a spus MRU, într-o conferință de presă.

Tot în aceeași idee, fostul premier a subliniat faptul că, până în ianuarie 2014, toate partidele de dreapta ar trebui să discute despre unificare, lăsând la o parte „pretențiile, gândirile sectare și reflexele din Partidul Comunist”.

Forța Civică a început negocierile pentru fuziune cu Mișcarea Populară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase