MRU despre Băsescu: Rareori am văzut oameni de 50-60 de ani să stea îndârjiți la masă să citească

MRU despre Băsescu: Rareori am văzut oameni de 50-60 de ani să stea îndârjiți la masă să citească
Publicat: 17/08/2013, 19:29
Actualizat: 27/03/2019, 15:55

Liderul Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Beclean, răspunzând unei întrebări referitoare la ce a învățat de la președintele în exercițiu, că rareori a văzut oameni între 50 și 60 de ani să stea îndârjiți la masă să citească dosare întregi despre orice subiect.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost întrebat, într-o conferință de presă, la Beclean, dacă a învățat ceva de la Traian Băsescu.

„Foarte mult. Nu știu dacă e decent să fac acest lucru, dar vă spun un detaliu care pentru mine și pentru alți oameni politici ar trebui să fie bun de reținut. Eu am colaborat cu Traian Băsescu între 1998-2000, când dumnealui era ministru la Transporturi, iar eu secretar de stat la Externe și apoi din 2000 încontinuu până la 1 mai anul trecut, când Guvernul Ungureanu a căzut. Rareori am văzut oameni, cu excepția celor dedicați cercetării, care să citească atât între 50 și 60 de ani, oameni de vârsta aceasta care să stea îndârjiți la masă să citească”, a spun Ungureanu.

Întrebat ce citește Traian Băsescu, liderul Forței Civice a răspuns: „Dosarele de subiecte. Fiecare subiect are un dosar. Înseamnă tone de hârtie. Se strâng mii de pagini cu istoricul problemei, cu propuneri, cu documente”.

La observația presei că cine are informație, are putere, Ungureanu a comentat: „România a avut premieri care nu au citit niciodată și aveau putere”.

Liderul Forței Civice a declarat că se va putea face retrospectiva mandatelor lui Traian Băsescu abia peste două sau trei decenii când vom fi „dezbrăcați de emoții”.

„Analiza retrospectivă a mandatelor acoperite de Traian Băsescu o facem după 20-30 de ani, cam așa. Vă spun eu că doar atunci vom fi dezbrăcați de emoții, curățați de raționamente scurte. Eu nu m-aș încumeta astăzi, ca istoric o spun, să fac o analiză retrospectivă a ce s-a întâmplat în România între 1990 și 1996. E prea devreme încă”, a declarat liderul Partidului Forța Civică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase