MRU: Președintele României trebuie ales tot prin vot popular și nu pe seama unui vot în Parlament

MRU: Președintele României trebuie ales tot prin vot popular și nu pe seama unui vot în Parlament
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 08/05/2019, 21:24

Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, la Brașov, că președintele României trebuie ales tot prin vot popular și nu pe seama unui vot în Parlament și că, până în prezent, nu are niciun reproș față de colaborarea cu PDL și PNȚCD la alegerile parlamentare.

„Președintele României trebuie ales tot prin vot popular și nu pe seama unui vot în Parlament. Considerăm că prima funcție în stat trebuie să aibă un înalt grad de legitimitate politică, un înalt grad de activitate la nivel politic în raport cu așteptările cetățenilor și nu este cazul ca președintele să fie ales de Parlament”, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, Mihai Răzvan Ungureanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Forței Civice a spus că urmează să se discute în cadrul partidului care va fi politica de alianță cu alte partide pentru viitoarele alegeri prezidențiale din 2014, însă deocamdată nu a fost stabilit un candidat.

Întrebat dacă are ceva de reproșat partidelor cu care a făcut alianță pentru alegerile parlamentare, Ungureanu a spus că nu are niciun reproș față de colaborarea cu PDL și PNȚCD și că protocolul semnat înainte de alegeri este „baza sigură a cooperării politice de acum înainte”.

„N-am niciun reproș față de colaborarea cu PDL și PNȚCD, pentru că fiecare doarme cum își așterne. Noi suntem hotărâți să fim foarte vocali și foarte în opoziție, astfel încât puterea, de dimineață și până seara, să știe că are niște critici corecți și profesioniști la adresa actelor guvernării. (…) Urmează să mai discute politica de alianță. În momentul de față avem practica, și cu bune și cu rele, a colaborării electorale în interiorul ARD și, începând cu ziua constituirii Parlamentului, premisele unei bune colaborări parlamentare cu reprezenanții PDL și PNȚCD. Protocolul încheiat în cadrul ARD este baza sigură a cooperării politice de acum înainte. În ce formă, vom vedea. Deocamdată este formula colaborării parlamentare”, a mai spus Ungureanu.

În oferta politică, Forța Civică urmează să susțină obiectivele pentru care s-a angajat în calitate de parte semnatară a protocolului politic ARD.

„Protocolul nu am fost niciodată tentat să îl rup, iar acel protocol politic conține statul de drept, democrația, apărarea constituției, respectarea legilor țării, europenizarea României. Avem patru teme majore: Constituție, justiție, media și patrimoniu, în așa fel încât pe seama dezbaterilor publice să putem avea o opinie civică, cetățenească asupra tuturor problemelor care se regăsesc în aceste patru teme”, a spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că Forța Civică nu va face „compromisuri toxice, adică cele care se fac cu puterea pe seama asigurării unor privilegii mărunte”.

Liderul partidului a spus că, în prezent, 80% dintre membrii Forței Civice nu au făcut politică niciodată, dar s-au alăturat partidului din convingerea că pot schimba ceva.

„Partidul are 7.000 de noi membri, ne propunem ca până la 1 iunie să avem în rândurile noastre încă 15.000 de membri”, a spus liderul partidului.

Colegiul Director al Forței Civice s-a întrunit, sâmbătă, la Brașov, pentru a discuta principalele puncte în dezvoltarea strategiei politice a partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”